anchetaonline.ro

Pe 13 februarie, unitatea mobilă de Screening ajunge la Pitești! Testări gratuite!

de | 05.02.2023 10:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești

 

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a precizat faptul că un număr de 560 de femei au fost testate în județul Argeș prin campania de prevenire a cancerului de col uterin, în ultimele cinci luni.

Cele mai multe femei au optat pentru testarea HPV, aceasta fiind o analiză costisitoare la clinicile private, dar prin acest program, este gratuită.

Unitatea Mobilă de Screening își continuă activitatea în județul Argeș iar în data de 13 februarie va ajunge la Pitești.

Condițiile de testare sunt următoarele:

  • pentru testarea HPV, femei cu vârste de la 30 de ani la 64 de ani;
  • pentru testarea Babeș-Papanicolau, tinere de la 24 de ani până la 29 de ani.

Important de menționat că de aceste testări pot beneficia femei de oriunde din județul Argeș.

Reamintim că proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

 

 


Citiți, de asemenea pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: