148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Premierul Nicolae Ciucă, la Vila Florica din Ștefănești

de | 24.05.2023 11:50 | Știri, Județean, Național, Politic, Ștefănești

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, secretarul general al liberalilor, Lucian Bode, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi alţi lideri din conducerea partidului, dar și lideri locali ai partidului au participat la evenimentul organizat la Vila Florica din Ştefăneşti, cu prilejul împlinirii a 148 de ani de la înființarea Partidului Naţional Liberal. În cadrul discursurilor susținute, liberalii au amintit importanța istoriei liberalismului, amintind totodată de necesitatea rezolvării problemelor curente, cum ar fi greva din Educație.

Vila Florica Stefanesti PNL 148 - 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Premierul Nicolae Ciucă, la Vila Florica din ȘtefăneștiSursă foto: PNL

Liberalii aveau programat şi un eveniment naţional, care urma să aibă loc tot astăzi după-amiază la Sala Sporturilor din Pitești, însă a fost amânat din motive obiective, potrivit PNL. La invitația președintelui PNL Argeș, Alina Gorghiu au răspuns prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne și secretar general al PNL, Lucian Bode, miniștri, parlamentari, europarlamentari, reprezentanți ai Biroului Permanent, președinți de Consilii Județene, primari și colegi liberali din țară. Momentul a fost sobru și solemn, iar alocuțiunile invitaților au amintit de rolul liberalilor de la 1875 până în prezent. PNL a dat României, de la înființarea sa până astăzi, 33 de prim-miniștri. De altfel, din discursurile pe care liberalii le-au avut a reieșit că accentul pus pe investiții, dezvoltare economică, susținerea inițiativei private și modernizarea statului este natural pentru un partid care a guvernat responsabil pe parcursul unui secol și jumătate de istorie. Această abordare a fost aplicată de Vintilă I.C. Brătianu, care a conceput politica economică “prin noi înșine”, asigurând României o creștere economică susținută.

148 de ani liberalism - 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Premierul Nicolae Ciucă, la Vila Florica din Ștefănești

Trei elevi, premiați

Evenimentul de la Vila Florica a fost prezidat de președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu. Totodată, trei elevi argeșeni ce au ocupat locuri importante la Olimpiada Națională de Istorie au primit premiul ”Gheorghe Brătianu”: Ionuț Constantin Alexandru Bold ( care a luat locul I la Olimpiada Națională de Istorie, clasa a X-a), de la Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu” din Mioveni – profesor îndrumător a fost Cornelia Țârcu, Ionuț Alberto Alecu (care a obținut locul al II-lea tot la Olimpiada Națională de Istorie, clasa a XII-a) de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești – profesorul lui îndrumător a fost Nina Brebeanu, Ștefan Belu (mențiune la Olimpiada Națională de Istorie, clasa a X-a), elev de la Liceul ”Iulia Zamfirescu” Mioveni, profesor îndrumător a fost Cornelia Țârcu. La eveniment au mai fost prezenți și primarii liberali. Printre edilii PNL am văzut-o și pe Anca Alina Baciu primarul comunei Corbi, județul Argeș (candidat din partea PMP). Tânăra liberală împreună cu toți primarii liberali prezenți la Vila Florica au făcut la finalul evenimentului o poză.

Sursă foto: PNL

”PNL va genera stabilitate în orice guvernare”

”Ne bucurăm nespus că păstrăm tradiția de a ne aduna an de an aici, în locul de suflet al Brătienilor. Se împlinesc astăzi 148 de ani de istorie a liberalismului românesc și n-ar trebui să fim atât de modești și ar trebui să amintim mai des de munții de istorie clădiți de liberali de altădată, de Brătieni, de Golești, cele două familii liberale din județul Argeș care au dat României 7 premieri”, a declarat Alina Gorghiu în deschiderea evenimentului. ”Îmi doresc să ne uităm cu curaj și cu înțelepciune în perioada următoare și să avem convingerea că PNL, așa cum a trecut cu bine de orice turbulență în istorie, o va face și în viitor și va genera stabilitate în orice guvernare. La mulți ani PNL! La mulți ani liberali!”, a mai spus în încheiere Alina Gorghiu. Discursul îl găsiți aici.  

Sursă foto: PNL

”Să privim înainte cu încredere și asumare”

“România de astăzi datorează mult acelor oameni care au avut un crez pe care l-au urmat cu perseverență și seriozitate. Avem datoria să păstrăm vie memoria acestor lideri vizionari și, mai ales, să le continuăm lucrarea de modernizare și dezvoltare a statului român. (…) Doar în noi stă puterea să ducem mai departe tradiția liberalismului sub culorile și sigla PNL și să luptăm pentru soliditatea și unitatea proiectului nostru politic. Să privim înainte cu încredere și asumare, să clădim împreună istoria liberală pe mai departe, cu gândul la cuvintele lui Dinu I. C. Brătianu: “Sunt încredințat că rolul Partidului Național Liberal, care singur este rezemat pe principii sănătoase, va fi în viața de mâine și mai important ca în trecut, el singur având o tradiție de înfăptuiri generoase și largă experiență în conducerea țării”, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode în alocuțiunea sa.

Sursă foto: PNL

”Astăzi marcăm, nu doar istoria PNL, ci o parte din istoria țării noastre”

”Astăzi marcăm, nu doar istoria PNL, ca partid, ci o parte din istoria țării noastre. Din acest motiv am considerat că este important ca astăzi să fim aici, chiar dacă avem foarte multe probleme de rezolvat și pe care cu certitudine, așa cum am reușit în această perioadă – în acest an și jumătate – să le rezolvăm, le vom rezolva și pe acestea”, a precizat în deschiderea discursului Nicolae Ciucă, președintele PNL, prezent la evenimentul de la Vila Florica din Ștefănești. Discursul premierului îl găsiți aici.

Nicolae ciuca la Vila Florica - 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Premierul Nicolae Ciucă, la Vila Florica din Ștefănești Sursă foto: PNLSursă foto: PNL

”Problemele cadrelor didactice sunt îndreptăţite”

Greva generală din învăţământ continuă şi astăzi. Nicolae Ciucă a explicat că va discuta în continuare cu sindicatele și că problemele cadrelor didactice sunt îndreptăţite: ”Doresc să subliniez şi eu că PNL, liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăţi, şi le-au asumat cu responsabilitate, cu înţelepciune şi au demonstrat că acestea pot fi rezolvate, pot fi duse la bun sfârşit. De aceea, şi astăzi PNL are ca obiectiv rezolvarea problemelor ridicate de sindicatele din educaţie şi îmi asum ceea ce voi declara acum, şi anume că am avut un dialog deschis, îl vom avea în continuare şi considerăm că problemele cadrelor didactice sunt îndreptăţite, dar împreună, aşa cum am procedat în zilele trecute, inclusiv ieri, şi sunt convins că şi astăzi, prin dialog deschis, prin înţelegerea contextului şi prin înţelegerea paşilor pe care îi avem de făcut în continuare pentru a asigura guvernarea şi stabilitatea ţării, vom ajunge la un rezultat astfel încât copiii şi părinţii să nu fie victimele acestui demers”.

Nicolae Ciucă a declarat că vineri își va depune mandatul

Întrebat despre rotativa guvernamentală, premierul Nicolae Ciucă a declarat că vineri îşi va depune mandatul:Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a precizat Ciucă. În ceea ce privește rămânerea în Executiv, Nicolae Ciucă a spus: “Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie”. Prim-ministrul a vorbit şi despre negocierile care se poartă pentru ministere.”Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a mai explicat Ciucă.

Sursă foto arhiva și PNL.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Stimularea natalității reprezintă o prioritate”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL