15 copii au ajuns la spital cu suspiciune de rujeolă, în Bistrița-Năsăud!

de | 24.02.2024 11:13 | Știri, Eveniment

15 minori, cu vârste între 1 și 17 ani, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu suspiciune de rujeolă.

Copiii nu erau vaccinați cu vaccinul ROR, potrivit declarațiilor transmise de părinți.

Purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, a precizat, sâmbătă, că minorii prezentau simptome precum febră, tuse, erupții cutanate, dureri abdominale, greață, vărsături. Toți cei 15 copii cu suspiciune de rujeolă erau în stare stabilă, conștienți, cooperanți.

După investigațiile din UPU-SMURD, copiii au fost transferați la Secția Boli Infecțioase pentru evaluare medicală și tratament. În cursul nopții, aceștia au fost externați cu suspiciune de rujeolă, tratament medical, recomandări și indicația de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile”, informează Camelia Strungari.

Foto descriptiv realitatea.md

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole