De la ora 18:00 în centrul Piteștiului. Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați” debutează cu parada ansamblurilor

de | 15.07.2023 16:36 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

Astăzi, 15 iulie 2023, are loc, în Pitești, deschiderea ediției a 37-a a Festivalului Internațional de Folclor ”Carpați”, reluat după o pauză de trei ani. De la ora 18:00 este programată parada ansamblurilor participante pe traseul Piața ”Vasile Milea” –  Piața Primăriei.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești și cu Centrul Cultural Pitești. Festivalul debutează la Pitești și se va desfășura pe parcursul a șase zile, cu reprezentații în toate orașele argeșene: Pitești, Mioveni, Topoloveni, Costești, Curtea de Argeș. Astăzi, în prima zi de festival, numeroase ansambluri de dans folcloric, din România, dar și din alte țări, își vor expune frumusețea costumelor naționale, dar și talentul, în parada ce va avea loc, începând cu ora 18:00, în centrul municipiului Pitești, pe traseul Piața „Vasile Milea” –  Piața Primăriei.

Spectacolul începe de la 20:00 în Lunca Argeșului

De la ora 20:00, pe scena amplasată în Parcul ”Lunca Argeșului”, ansamblurile folclorice participante în festival vor evolua, pentru bucuria publicului prezent, în cadrul unui spectacol extraordinar, în care vor fi oferite privitorilor momente unice, de autentic folclor românesc, dar și internațional. Iniţiat în august 1975, Festivalul-concurs ”Carpaţi” şi-a câştigat un binemeritat prestigiu, ajungând să fie considerat unul dintre cele mai valoroase concursuri de profil din ţară. Începând cu ediţia din 1990, manifestarea şi-a pierdut caracterul competiţional intern şi, datorită ecourilor favorabile şi valorii sale de necontestat, Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Folclor şi Arte Tradiţionale a inclus-o în calendarul său anual, ea devenind o prestigioasă manifestare internaţională.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Muzeul Golești. De luni începe tabăra de orientare și învățare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești