192 de copii din Bascov vor primi gratuit ghiozdane şi rechizite

de | 30.08.2022 18:30 | Administrație, Rural, Știri

Consiliul Judeţean Argeş a anulat licitaţia prin care dorea să achiziţioneze 2.300 de ghiozdane pline cu rechizite pentru prichindeii de la pregătitoare, din cauza unei firme din Baia Mare care a contestat licitaţia şi a făcut imposibilă derularea procedurii înainte de începerea anului şcolar. Pentru a le face o bucurie celor care anul acesta păşesc în viaţa de şcolari, Primăria şi Consiliul Local Bascov au decis să finanţeze din bugetul propriu al comunei programul „Primul ghiozdan” pentru copiii din localitate.

Ghiozdane gratis pentru toţi copiii de pregătitoare şi clasa I

După cum a anunţat primarul Gheorghe Stancu, în cadrul acestui program se vor acorda 192 de pachete cu rechizite școlare elevilor înscriși în clasele pregătitoare (105 copii) și clasele I (87 copii), din anul şcolar 2022-2023 în unitățile de învățământ din Bascov. Fiecare pachet conține: ghiozdan, penar, creioane colorate, creioane cerate, acuarele, pensulă, riglă, creion, gumă de șters, ascuțitoare, caiet dictando 48 file, caiet matematică 48 file, bloc desen, stilou, etichete autoadezive.

„Prin acest program, Primăria și Consiliul Local Bascov îşi propun creşterea accesului la educaţie, prevenirea abandonului școlar şi stimularea elevilor înscrişi în clasa pregătitoare. Cu această ocazie, le urăm tuturor elevilor din localitatea noastră mult succes în noul an scolar”, a transmis primarul Gheorghe Stancu. Valoarea fiecărui pachet cu rechizite este de 160 lei plus TVA, Primăria Bascov alocând pentru acest program 30.805,80 lei la care se adaugă şi TVA.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum vor circula autobuzele în Pitești, Bradu, Bascov si Mărăcineni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Consiliul Local Bascov | Primăria Bascov