anchetaonline.ro

DIICOT a prins 2 hackeri români care au vândut un program de viruși pentru 650.000 de lei!

de | 30.08.2022 17:58 | Știri, Eveniment, Național

Procurorii D.I.I.C.O.T. au reținut doi inculpați români, hackeri, care au creat, în perioada 2014-2020, un program de viruși pe care l-au folosit și vândut în repetate rânduri, obținând în final sumele de 500.000 de lei, respectiv 120.000 de lei. Programul a fost comercializat cu prețul de 35/60 euro, respectiv 25/50 euro, tariful fiind diferențiat pentru străini și români.

Mai mult de atât, programul nu putea fi identificat de anti-virus și era capabil de atacuri informatice cu viruși criptați care permiteau captarea și transmiterea informațiilor stocate de sistemul infectat către atacator, realizarea de capturi de ecran, transmiterea de parole, colectarea de date și înregistrarea tastelor apăsate de către victimă.

De asemenea, procurorii DIICOT au descoperit, pe parcursul cercetărilor, că au avut loc 2.153 de atacuri informatice cu viruși criptați prin utilizarea acestui program. De asemenea, atacurile informatice efectuate cu viruși criptați prin intermediul programului dezvoltat de cei doi inculpați au avut loc pe teritoriul României.
Cei doi au obținut sumele de 500.000 de lei, respectiv 120.000 de lei, sume cu care cei doi și-au cumpărat diferite bunuri, dar și imobile. Totuși, acestea au fost conficate.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Dolj.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, este precizat în comunicatul de presă.

 

 

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoșoacă a asaltat Spitalul Vedea: managerul a evacuat clădirea, polițiștii s-au ascuns după gard!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT