2.040 de elevi vor primi o masă caldă la școală

de | 23.09.2022 08:28 | Știri, Județean, Lifestyle

Dacă în anii trecuți programul „Masă caldă în școli” se desfășura doar în două unități de învățământ din Argeș, totalizând sub 850 de elevi, anul acesta va începe în patru școli, cu posibilitatea de extindere în alte două.

„Masa caldă reprezintă un punct de atracție pentru copii, ca să îi determine să vină la școală”, a declarat inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu.

În lista de beneficiari ai programului se află școlile din Albeștii de Argeș (470 elevi), Hârtiești (340 elevi), Micești (735 elevi) și Țițești (495 elevi).

În program există mari șanse să fie incluse și unitățile de învățământ din Valea Mare Pravăț și din satul Vulpești, comuna Buzoiești, cele care au beneficiat și anul trecut de acest program. Și nu doar numărul școlilor care primesc masă caldă pentru elevi a fost majorat, ci și sumele alocate. Astfel, suplimentul alimentar este de 15 lei, de la 10 lei. În școlile unde nu este cantină și nu este posibilă contractarea unui serviciu de catering, elevii vor primi câte un pachet alimentar care va conține produse de panificație, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș | Argeș | Micești

Ultimele articole