anchetaonline.ro

Trei eleve de 14 ani au consumat droguri la școală! Profesorii au chemat salvarea!

de | 23.09.2022 09:05 | Știri, Eveniment, Național

Unor minore de 14 ani din București li s-a făcut rău după ce au consumat droguri la școala. Elevele au ajuns la spital. Cei care au sunat la numărul de ajutor au fost chiar profesorii eleve de 14 ani din București au ajuns la spital după ce au consumat droguri la școală, scrie Digi24.

Evenimentul a avut loc chiar în una din cele mai bune școli din București, în centrul Capitalei. Mai exact, acțiunea s-a desfășurat în curtea școlii, însă fetele au avut nevoie de ajutor după ce au plecat de la ore.
După ce profesorii au sunat la salvare, elevele au fost duse la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. În aceste momente, starea lor de sănătate este stabilă.

Media de vârstă pentru cei care încep să consume droguri este în prezent de doar 13 ani.

Discutăm de un sistem nervos central în dezvoltare. Creierul își finalizează dezvoltarea în jurul vârstei de 20 de ani. Este clar că un consum pe termen lung în această perioadă va afecta capacitățile intelectuale și neuro-cognitive ale pers respective, putând merge până al tulburări de comportament. Dacă discutăm de un consum acut, este evident că aici, dacă aceste 3 fete și-au pierdut starea de conștiență, discutăm despre o supradoză. Din păcate, în ultimii ani, observăm o scădere a vârstei de consum. S-a ajuns chiar la școala generală sau primii ani de liceu, ceea ce duce la o agravare a acestui fenomen. Este nevoie de educație sanitară în școli.”, informează Radu Țincu – medic toxicolog.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Mioveni azi-noapte! Victima este o femeie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București