2 ani de EduCare – o grădiniță unde primează dezvoltarea inteligenței emoționale

de | 10.04.2023 15:05 | Știri, Lifestyle, Pitești

Pe data de 12 aprilie grădinița EduCare din Pitești aniversează 2 ani de la înființare. În acest timp a crescut, s-a dezvoltat și a reușit să aducă fericire în inimile zecilor de copii ce îi trec zi de zi pragul. EduCare s-a născut din dragostea pentru cei mici și din dorința de a îi sprijini să facă primii pași în descoperirea universului cunoașterii, a lor ca indivizi, a emoțiilor și a mediului înconjurător, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, alături de profesioniști în educație. Misiunea pe care și-a asumat-o EduCare este de a susține și încuraja procesul natural de formare a viitorilor adolescenți și adulți, care să se simtă fericiți, compleți, să accepte unicitatea lor și a celor din jur. Obiectivul EduCare este ca, pe viitor să devină o academie, tot pe învățământ preșcolar, care să cuprindă un cumul de activități din curriculum și extracurriculum.

gradi copii

Încă se pot face înscrieri!

La EduCare, primează fericirea și iubirea.

Perioada de implementare a regulilor este extrem de blândă. La început lucrăm la dezvoltarea inteligenței emoționale pentru ca cei mici să facă conexiunile sentimentale cu grădinița și cu personalul de aici și abia apoi implementăm regulile de conduită. Copilul trebuie să se simtă iubit, validat și, cel mai important, în siguranță, pentru că ei au o teamă de abandon. Colaborăm cu terapeuți care vin periodic și ne ajută pe această latură a dezvoltării emoționale, oferindu-ne soluții pentru o organizare mai eficientă a activităților pe categorii de vârstă, dar și pentru implementarea unor metode mai gentile de redirecționare a comportamentelor negative către cele pozitive. ”, ne-a explicat Claudia Dragomir, fondator și manager EduCare.

Progresul în dezvoltarea emoțională se face și prin susținerea familie. Astfel, EduCare pregătește, cu ajutorul unor specialiști din învățământ, materiale educaționale pentru a eficientiza parteneriatul între părinte și grădiniță.

Experiențe unice, pline de zâmbete

Cele mai multe activități de la EduCare se petrec în natură, în curtea generoasă a grădiniței. Copiii învață prin experimentare și joacă, asimilând mult mai ușor și mai rapid informațiile noi.

educare4 - 2 ani de EduCare - o grădiniță unde primează dezvoltarea inteligenței emoționale

În sistemul clasic de învățământ se urmărește transmiterea și însușire unor cunoștințe și cam atât, fără a mai fi acordată atenție personalității și nevoilor emoționale ale fiecărui preșcolar. La EduCare, pe lângă respectarea programei ministeriale, se merge foarte mult pe diversificarea metodelor de învățare. Se implementează o pedagogie mult mai actualizată, cu foarte multe elemente din Waldorf, Step by Step și Montessori. În parcursul academic aplicăm metode ce ating toate segmentele, respectiv senzorial, experențial, vizual. La noi nu vor învăța niciodată de pe o fișă!”, descrie Claudia Dragomir procesul prin care cei mici sunt ajutați să descopere lumea și să se descopere. 

Gătesc, pictează, plantează flori, învață cum se îngrijesc animalele și le descoperă chiar în mediul lor. Totul este interactiv și distractiv, astfel încât copiii nu se plictisesc niciodată.

Personalul didactic participă periodic la cursuri acreditate de formare
educare educatoare e1681128296284 - 2 ani de EduCare - o grădiniță unde primează dezvoltarea inteligenței emoționale

Toate activitățile educative sunt adaptate grupelor de vârstă, pentru a îi sprijini în fiecare etapă a achizițiilor cognitive. Preșcolarii au alături educatoare dedicate, pasionate de profesia lor, grijulii și răbdătoare, dar și foarte bine pregătite.

În primul an de activitate sunt formatori pe educație experențială, în baza absolvirii unui curs acreditat de Minister. În plus, majoritatea personalului din cadrul EduCare are și dublă specializare, fiind certificat și pe psihoterapie infantilă, care ajută foarte mult în îndeplinirea misiunii noastre.”, mai adaugă Claudia Dragomir.

În vacanța de vară se vor face activități în limba engleză, în cadrul unui schimb de experiență internațional

educare6 - 2 ani de EduCare - o grădiniță unde primează dezvoltarea inteligenței emoționale

EduCare își deschide porțile în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 7.30, iar programul lung se încheie la ora 18.00. În programul scurt de activități, în taxa de școlarizare, este inclus și un set de opționale:

  • public speaking
  • arte și meserii aplicate
  • codul bunelor maniere
  • limba engleză
  •  dezvoltare personală.

Pentru cei care rămân la programul lung, mai sunt disponibile, contracost, limba germană și dansuri.

În această vacanță de vară, EduCare este parte a unui program internațional de schimb de experiență, ce se va întinde pe 45 de zile, la care participă cadre didactice și studenți din alte țări. Toate activitățile didactice se vor derula doar în limba engleză.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: