200 de trotinete electrice Lime pentru închiriat în Pitești! Urmează și altele!

de | 05.04.2022 22:15 | Știri, Administrație, Economic, Lifestyle, Pitești


După ce, în anul 2020, firma Blinkee a venit cu primele trotinete electrice destinate închirierii, pe 17 martie, au ajuns la Pitești și cele de la strat-upul american Lime.

Acestea sunt disponibile în cartierele Trivale, Negru Vodă, Tudor Vladimirescu, Mărășești, Ceair, conectând zonele-cheie ale municipiului. Din cât ne-a declarat viceprimarul Mihai Mihăilescu, și-a anunțat venirea și o altă firmă care oferă acest serviciu de închiriere a trotinetelor electrice.

trotinete electrice

Trotinetele se deblochează prin intermediul unei aplicații mobile

Utilizarea unei asemenea trotinete este posibilă prin aplicația Lime ce se descarcă din Google Play  sau Apple Store APP. Conform descrierii realizate de către dezvoltatori, procedura este următoarea:

CUM FUNCȚIONEAZĂ:

• Descărcați aplicația, creați-vă un cont, acceptați Acordul utilizatorului, confirmați că ați citit Notificarea privind confidențialitatea și adăugați o metodă de plată validă
• Identificați pe hartă un vehicul Lime aflat în apropiere (disponibilitatea vehiculului depinde de locația dvs. și de furnizorul local)
• Deblocați trotineta scanând codul QR, introducând numărul de înmatriculare sau apăsând un buton în aplicație, dacă această opțiune este disponibilă în orașul dumneavoastră

CONDUCEȚI VEHICULE VERZI

Misiunea noastră este de a furniza un viitor fără emisii de carbon, creând orașe mai curate și mai locuibile, ce pun oamenii pe primul loc.
Transportul este una dintre cele mai mari surse de emisii de gaze cu efect de seră ce perturbă clima, generând aproximativ 25% din emisiile de CO2 de la nivel global. Pentru a soluționa problema schimbărilor climatice și a face ca orașele să fie mai sănătoase și mai locuibile, obiectivul nostru este să revoluționăm transportul urban, creând un viitor comun, electric și fără emisii de carbon. Micro-mobilitatea electrică în comun se află printre cele mai sustenabile modalități de deplasare, având potențialul de a înlocui toate deplasările scurte cu autoturismul.

CONDUSUL RESPONSABIL

O comunitate sigură începe cu condusul responsabil. Este foarte important să vă amintiți regulile de circulație înainte de fiecare călătorie. Întotdeauna ar trebui:

• Să conduceți scutere și biciclete pe pistele de biciclete și niciodată pe trotuare
• Să purtați cască atunci când conduceți un vehicul
• Să nu parcați astfel încât să blocați alei, drumuri de acces și rampe de acces.”

Lime este prezentă în peste 150 de orașe la nivel internațional. Compania este un furnizor important de vehicule electrice, inclusiv scutere, biciclete și mopeduri.

Trasee sugerate pentru bicilete

 

biciclete

Pentru cei care preferă aceste mijloace alternative de transport, eco-friendly, precum și bicicletele, se dorește ca la nivelul municipiului Pitești să se realizeze trasee sugerate de biciclete și trotinete, pentru a oferi mai multă siguranță celor care preferă să călătorească pe două roți. Nu vor fi benzi separate, precum pistele de bicicletă, care trebuie ocolite de mașini, ci doar o semnalizare cu figura unei biciclete, pentru ca șoferii să fie mai prevăzători.

viceprimar USR Pitesti

 

Facem o comisie cu reprezentanți de la Departamentul Tehnic al Primăriei, de la ADP, Poliția Locală și Poliție Rutieră, ca să stabilim arterele de circulație pe care să inscripționăm aceste semne de trasee sugerate pentru trotinete. Dorim să facem asta pe toate arterele principale și pe cele de legătură cu cartierele. Trebuie să le creăm bicicliștilor și celor cu trotineta niște culoare. Nu sunt dedicate, dar să se știe pe unde trebuie să meargă ca să fie cât de cât în siguranță.”, a explicat viceprimarul Mihai Mihăilescu.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bani pentru laboratoare de robotică și SmartLab în 3 școli piteștene

Bani pentru laboratoare de robotică și SmartLab în 3 școli piteștene

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești