2023 va fi un an mai greu pentru economia globală

de | 02.01.2023 14:01 | Știri, După subiect, Economic, Național

Veștile proaste nu se lasă așteptate la început de an. Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a avertizat că economia mondială se va confrunta cu ”un an greu, mai greu decât cel pe care îl lăsăm în urmă”, potrivit Bloomberg, citat de zf.ro.

În luna octombrie a anului trecut FMI a avertizat că există o şansă de 25% ca PIB-ul mondial să crească cu mai puţin de 2% în 2023, cifre care definesc o recesiune globală. Totodată, datele publicate sâmbătă au arătat că revenirea bruscă a Chinei asupra politicii Covid Zero a împins activitatea economică în decembrie la cel mai lent ritm din februarie 2020, potrivit zf.ro.  ”Ne aşteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune”, a declarat Kristalina Georgieva la emisiunea ”Face the Nation” de la CBS, într-un interviu difuzat la 1 ianuarie. ”De ce? Pentru că cele trei mari economii – SUA, UE şi China – încetinesc simultan”, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF va publica în luna ianuarie „lista rușinii”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: