Din 262 trebuie să plece circa 40. Legea austerității lovește în salvatorii montani!

de | 09.12.2023 12:11 | Național, Administrație

Salvamontiștii montani spun răspicat că Legea austerității îi va afecta, iar circa 40 de salvamontiști din toată țara vor fi puși pe liber. Asta în condițiile în care există deja un deficit de personal la nivelul serviciilor publice Salvamont din România. Salvamont Argeș a publicat un mesaj în care pe lângă faptul că își arată dezaprobarea referitoare la faptul că trebuie să reducă numărul de ”salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar”, aceștia mai au puterea să se și autoironizează spunând că ”nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!”. În final, Salvamont România își exprimă încrederea că ”în acest weekend Guvernul României lucrează la aprobarea memorandumurilor noastre”.

Sursă foto: Facebook Salvamont Argeș Sursă foto: Facebook Salvamont Argeș

”Chiar dacă avem un deficit enorm de personal o să răspundem POZITIV”

”Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!

Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică, nu merită sporuri și nici să iasă mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi!

Serviciile salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar! Suntem 262 de angajati în România… Împreună cu ieșirea la pensie la 65 de ani, dragi turiști să nu fiți surprinși dacă timpii de răspuns se vor lungi și extracția din zona montană dificilă se va desfășura din ce în ce mai anevoios. Vom fi din ce în ce mai puțini și mai bătrâni!

Indiferent de ce va decide legiuitorul, salvatorii montani vor continua să își desfășoare activitatea cu profesionalism 24 de ore din 24!

O să continuăm să ne pregătim și să intervenim cu profesionalism, în cel mai scurt timp, pentru a vă salva indiferent de cât de periculoase vor fi acțiunile de salvare!

Chiar dacă avem un deficit enorm de personal, o să răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!

Suntem ferm convinși că pentru forul decizional siguranța oamenilor primează, și în acest sens, va aproba în cel mai scurt timp memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont, evitând astfel punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România!

În ciuda tuturor greutăților impuse de prevederile legislative Consiliul Județean Argeș și Salvamont Argeș – Mereu împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!”, au transmis cei de la Salvamont Argeș pe pagina de Facebook.

”Nu știm ce se va întâmpla după reorganizare”

Sursă foto: Salvamont România

Totodată, cei de la Salvamont România se arată convinși că, ”pentru forul decizional, siguranța oamenilor primează și, în acest sens, va aproba, în cel mai scurt timp, memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont, evitând, astfel, punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România!”

”Salutare! Astăzi suntem tot noi de serviciu, cei care am fost și zilele trecute, chiar dacă o parte dintre noi ar fi trebuit să fie liberi și să stea acasă cu familiile. Cu toate că avem un deficit enorm de personal, vom răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!

Nu știm ce se va întâmpla după reorganizarea serviciilor publice Salvamont din România și după reducerea numărului de salvatori montani cu 15%, dar vom continua să ne pregătim și să intervenim cu profesionalism, în cel mai scurt timp, pentru a vă salva indiferent de cât de periculoase și complexe vor fi acțiunile de salvare!

Suntem ferm convinși că, pentru forul decizional, siguranța oamenilor primează și, în acest sens, va aproba, în cel mai scurt timp, memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont, evitând, astfel, punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România!

Suntem siguri că în acest weekend Guvernul României lucrează la aprobarea memorandumurilor noastre”, scriu cei de la Salvamont România pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Salvamont Argeș și Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salvamontiştii avertizează că măsura reducerii cu 15% a posturilor poate afecta grav activitatea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont

Ultimele articole