Anunț important pentru potențialii beneficiari! Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat în consultare publică, încă de la începutul săptămânii, Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte ”Schema de granturi PNRAS runda a II-a”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație. Alocarea financiară a acestui apel de proiecte este de 265 de milioane de euro, fără TVA, iar cei interesați să transmită observațiile și recomandărileo pot face până pe data de 28 martie 2023.
Ghidul solicitantului poate fi consultat aici, iar anexele AICI. ”Prin intermediul acestui apel de proiecte, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru intervenții care să conducă la diminuarea riscului de abandon școlar, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale, creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial, precum și pentru creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior”, se arată în informarea publicată de Ministerul Educației. Astfel, apelul SG PNRAS RUNDA a II-a se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat, de masă sau special, cu personalitate juridică, care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial.
Categoriile de activități eligibile sunt:
- Activități de identificarea și monitorizare a elevilor în risc de abandon școlar – MATE (obligatorii);
- Activități de prevenire, intervenție și compensare (obligatorii);
- Activități pedagogice și de sprijin;
- Activități extra-curriculare și/sau extra-școlare;
- Activități de informare, consiliere, asistență și educație a părinților/tutorilor legali
- Activități specifice pentru copiii/tinerii care nu frecventează nicio formă de educație;
- Alte tipuri de activități care contribuie la prevenirea și reducerea abandonului școlar, în corelație cu nevoile identificate;
- Activități de formare a profesorilor organizate în mediul fizic/online.
- Lucrări de amenajare minore, achiziționarea de bunuri (opționale);
- Activități digitalizare proces educațional (obligatorii).
Ministerul Educației anunță că observațiile și recomandările referitoare la ghidul publicat pot fi trimise pe adresa de e-mail consultare.pnras2@edu.gov.ro, până pe 28 martie 2023.
Foto descriptiv. Sursă foto: Ministerul Educației
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Simulare Bacalaureat 2023. Elevii vor susține luni prima probă scrisă