29 Aprilie – Ziua Veteranilor de Război

de | 29.04.2024 17:00 | Mioveni, Lifestyle

Ziua veteranilor de război este marcată tradițional pe data de 29 Aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României, transmit reprezentanții Centrului Cultural Mioveni.
Aceștia au transmis și un mesaj de recunoștință pentru Generalul Constantin I.Năstase care a decedat anul trecut.
„Cu această ocazie, aducem un omagiu, în semn de respect și recunoștință pentru Generalul Constantin I.Năstase, care a plecat dintre noi la data de 30 Octombrie 2023, la vârsta de 108 ani. Un adevărat erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, a luptat în teatrul războiului estic în perioada 1941-1944.
Pe lângă cariera de profesor de matematică și fizică, acesta a înființat “Colecția Etnografică Prof. Constantin Năstase”, aflată la Cula Racovița, cu peste 1200 de exponate, aducând o contribuție semnificativă în promovarea culturii și istoriei locale.
Să nu-i uităm niciodată pe cei ce au luptat ca noi să fim liberi!
Respect etern eroilor noștri!”
Foto: Facebook  Centrul Cultural Mioveni
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Mioveni

Ultimele articole