30 de zile de arest pentru șefa de la Psihiatrie!

de | 08.03.2024 16:00 | Județean, Eveniment, Importante

Informații noi 16:00

Reținută ieri, după ce ar fi luat mită de aproape 150 de ori, Ștefanache Ramona Ileana, șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești, a fost dusă astăzi în fața instanței, iar magistrații Tribunalului Argeș au decis arestarea acesteia pentru 30 zile.

În baza art. 226 alin.1) C.proc.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art. 226 alin.2) C.proc.pen., rap.la art. 223 alin. 2) C.proc.pen. şi art.202 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatei, STEFANACHE ILEANA RAMONA, fără antecedente penale, în prezent reţinută la IPJ Argeş, cercetată pentru săvârsirea infractiunilor de luare de mită în forma continuată (147 acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1) C.pen. rap. la art. 5 şi 6 din Legea art. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., dare de mită în formă continuată, faptă prev. de art. 290 alin. 1) C.pen. rap. la art. 5 şi art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 ) C.pen. (5 acte materiale) şi dare de mită, faptă prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 5 şi art. 6 din Legea 78/2000. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.03.2024 şi până la data de 06.04.2024, inclusiv. În baza art. 275 alin.3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi data de 08.03.2024, ora 15:35, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală.”, se arată în minuta instanței

Știrea inițială

Sefă de secție SJU- reținută! Avea 270 milioane venituri/lună și ar fi luat șpagă!

Scandal uriaş de corupţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.  Șefa secției de psihiatrie, Ștefanache Ramona Ileana, a fost reținută pentru 24 de ore. Ea este acuzată că ar fi luat mită de aproape 150 de ori de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, sumele primite fiind cuprinse între 50 şi 600 de lei.

Conform declarației de avere, Ștefanache Ramona Ileana ar avea venituri de 270 milioane lei vechi pe lună, însă se pare că nu s-a mulțumit doar cu atât. De asemenea, soțul acesteia lucrează la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Familia Ștefanache mai deține și un apartament și trei mașini.

Cu toate acestea a primit șpagă de la pacienți sau rudele acestora.

În perioada mai-august 2023, ea ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri,  diferite sume de bani, dar și bunuri.

În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.
Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea.”, transmit reprezentanții DGA

Astăzi, 08 martie, ea va fi prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Nu este singura cercetată în acest dosar. De asemenea, un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiași unități medicale sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire. Față de aceștia a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Pentru probatoriu, în acest caz au fost efectuate în cursul zilei de ieri, 07 martie, percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială.

În urma perchezițiilor, cinci persoane au fost duse la audieri, în calitate de suspecti.

Sursă foto: Facebook Ramona Stefanache

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident pe DN 7! Mașină ieșită în decor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești