anchetaonline.ro

30 noiembrie: Sfântul Andrei, Apostolul românilor!

de | 30.11.2022 09:35 | Anunțuri, Județean, Pitești

Sfântul Andrei, socotit „apostol al neamului românesc”, se bucură de o cinstire deosebită în Biserica Ortodoxă Română, fiind nu doar „primul chemat la apostolie” dintre ucenicii lui Hristos, ci și, după tradiție, cel dintâi propovăduitor al Evangheliei pe aceste meleaguri.
Data de 30 noiembrie este o sărbătoare specială a creștinismului românesc, în care aproape un milion de români își celebrează onomastica.
Numeroase tradiții și obiceiuri sunt asociate acestei sărbători, ce marchează încheierea unui ciclu anual al rodniciei și apropierea Crăciunului și a Anului Nou.
La mulți ani, cu pace și sănătate, tuturor sărbătoriților zilei: Andrei, Andreea, Andra, Andru, Andrada, Andrieș!”, este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei municipiului Pitești. 
Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: