Aproape 400 de amenzi date de polițiștii argeșeni în ultimele 24 de ore

de | 26.02.2024 15:50 | Câmpulung Muscel, Eveniment, Pitești, Topoloveni

Polițiștii de ordine publică argeșeni au acționat în ultimele 24 de ore pe întreg teritoriul județului, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor contra patrimoniului și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În ziua de 25 februarie, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul acțiunilor au fost legitimate 1.032 de persoane, au fost verificate 733 de autoturisme și au fost efectuate 391 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 393 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 96.000 de lei, dintre care 328 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

De exemplu, duminică, 25 februarie, polițiștii piteșteni au legimat aproape 500 de persoane și au verificat aproximativ 200 de autovehicule. Aceștia au desfășurat activități informativ-preventive și au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii de ordine publică din cadrul secțiilor 1-4 Poliție Pitești au aplicat, în urma abaterilor constatate, în total, 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.354 de lei, fiind reținute patru permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Totodată, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat cinci persoane care apelau la mila publicului, (patru femei cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, respectiv un bărbat de 83 de ani), ce au fost sancționate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.

La Câmpulung Muscel oamenii legii au acționat în noaptea de 25 spre 26 februarie, în intervalul orar 22:00-02:00 cu efective mărite pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Un număr de 76 de polițiști, de ordine publică din mediul urban și rural, poliție rutieră, și investigații criminale au participat la acțiune, fiind desfășurate 9 filtre rutiere.

Polițiștii au fost verificat 147 de autovehicule, au efectuat 53 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, și au legitimat 222 de persoane, fiind efectuate verificări în mai multe localuri și săli de jocuri de noroc.

Oamenii legii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 27.850 de lei. Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, precum și conform H.G. 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 171/2010 privind contravențiile silvice”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș. 

Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice s-au desfășurat și pe raza orașului Topoloveni și a localităților învecinate.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni și ai Secțiilor de Poliție Rurală Călinești și Leordeni au acționat pe raza de competență, în perioada 23-25 februarie, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Aceștia au legitimat 220 de persoane, au acționat în 9 filtre rutiere, verificând 175 de autovehicule, și au testat 110 participanți la trafic cu aparatele etilotest și drugtest.

Polițiștii au aplicat în urma abaterilor un număr de 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.490 de lei, fiind reținute patru permise de conducere (dintre care 3 pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h) și retrase cinci certificate de înmatriculare.

Amenzile au fost aplicate astfel:

  • 91 de sancțiuni, cu o valoare totală de 19.490 de lei, au fost aplicate ca urmare a unor abateri la regimul rutier;
  • 11 sancțiuni, cu o valoare totală de 1.980 de lei, au fost aplicate ca urmare a încălcării unor norme de conviețuire socială.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Explozie la spital! Pacientă arsă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole