anchetaonline.ro

În sfârșit, încep lucrările la Parcul Lunca Argeșului III!

de | 14.02.2022 12:41 | Administrație

În sfârșit, încep lucrările la Parcul Lunca Argeșului III!

parc lunga argesului

Proiectul de extindere a Parcului Lunca Argeșului este în plan de mai mulți ani și la începutul lui 2021 s-a semnat și contractul de finanțare pentru secțiunea III a acestuia. Finanțarea nerambursabilă de circa 19 milioane lei va fi utilizată pentru reconversia unei suprafețe de teren de 22 ha din 24 disponibile. Procesul de demarare a proiectului s-a împotmolit din cauza unei bucăți de circa 3 ha ce trebuia scoasă din fondul forestier. Solicitarea a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) încă de la finele lui 2020, însă de-abia acum are sorți de izbândă. „La Parcul Lunca Argeșului III aveam probleme cu scoaterea din fondul forestier. Colegii mei au fost la APM pentru a discuta pe această temă și la întrebarea «când intrăm cu primul buldozer?» mi s-a spus că toate avizele le vom lua cel târziu în luna iulie și, cu siguranță, anul acesta se va vedea un progres și la acest proiect, care s-a amânat foarte mult.”, a explicat edilul Cristian Gentea. Conform proiectului, Parcul Lunca Argeșului va avea patru locuri de joacă, pentru copii de la 2 la 14 ani, două zone de fitness și parkour, zonă de grătare și picnic, tiroliană, un turn de observație, zonă de șah, spațiu pentru câini și o parcare cu peste 300 de locuri.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNI | Cristian Gentea | Lunca Argeșului