anchetaonline.ro

În sfârșit, încep lucrările la Parcul Lunca Argeșului III!

de | 14.02.2022 12:41 | Administrație

În sfârșit, încep lucrările la Parcul Lunca Argeșului III!

parc lunga argesului

Proiectul de extindere a Parcului Lunca Argeșului este în plan de mai mulți ani și la începutul lui 2021 s-a semnat și contractul de finanțare pentru secțiunea III a acestuia. Finanțarea nerambursabilă de circa 19 milioane lei va fi utilizată pentru reconversia unei suprafețe de teren de 22 ha din 24 disponibile. Procesul de demarare a proiectului s-a împotmolit din cauza unei bucăți de circa 3 ha ce trebuia scoasă din fondul forestier. Solicitarea a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) încă de la finele lui 2020, însă de-abia acum are sorți de izbândă. „La Parcul Lunca Argeșului III aveam probleme cu scoaterea din fondul forestier. Colegii mei au fost la APM pentru a discuta pe această temă și la întrebarea «când intrăm cu primul buldozer?» mi s-a spus că toate avizele le vom lua cel târziu în luna iulie și, cu siguranță, anul acesta se va vedea un progres și la acest proiect, care s-a amânat foarte mult.”, a explicat edilul Cristian Gentea. Conform proiectului, Parcul Lunca Argeșului va avea patru locuri de joacă, pentru copii de la 2 la 14 ani, două zone de fitness și parkour, zonă de grătare și picnic, tiroliană, un turn de observație, zonă de șah, spațiu pentru câini și o parcare cu peste 300 de locuri.

Citește articolele pe același subiecte: CNI | Cristian Gentea | Lunca Argeșului
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: