60.420 de bilete de tratament balnear, propuse pentru 2023

de | 08.01.2023 10:33 | Știri, După subiect, Economic, Național

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2023. În acest an, numărul propus al biletelor de tratament balnear de care vor putea beneficia atât pensionarii, cât și salariații care suferă de diverse afecțiuni medicale depășește 60.420, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Suplimentar, la numărul de bilete de mai sus se vor adăuga și bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile. Biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite, la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament. Concret, vor putea beneficia de un bilet de tratament în acest an cei ce sunt asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special. Distribuirea biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii. Pentru a se putea aplica, proiectul de HG trebuie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale. Peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin de 250 de lei și în acest an

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii