anchetaonline.ro

66 milioane lei – puse la bătaie de CNAIR pentru plombe şi petice pe drumurile naţionale din Argeş

de | 14.02.2022 10:53 | Administrație, Eveniment

66 milioane lei – puse la bătaie de CNAIR pentru plombe şi petice pe drumurile naţionale din Argeş

Licitaţia vizează semnarea unui acord cadru pe 48 de luni, pentru efectuarea de lucrări de întreţinere periodică.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat la începutul săptămânii trecute licitaţia pentru desemnarea firmei ce se va ocupa de întreţinerea drumurilor naţionale din administrarea SDN Piteşti. Procedura vizează semnarea unui acord cadru pe 48 de luni, pentru efectuarea de lucrări de întreţinere periodică, respectiv turnarea de covoare asfaltice. Date fiind durata contractului, precum şi numărul mare de intervenţii de peticire şi plombare a gropilor din asfalt ce ar trebui făcute pentru a se circula cât de cât omeneşte, suma pusă la bătaie este una pe măsură. Astfel, nu mai puţin de 66,44 milioane lei (fără TVA) reprezintă miza licitaţiei declanşate de CNAIR. Pentru aceşti bani, firma care va câştiga licitaţia va trebui ca, vreme de patru ani, să toarne covoare asfaltice pe porţiunile de drum afectate, precum şi să remedieze eventualele defecţiuni apărute la îmbrăcămintea bituminoasă sau să completeze cu balast sau piatră spartă acostamentele şi să aplice marcajele rutiere după efectuarea lucrărilor.

Nu oricine poate însă avea pretenţii la acest contract, deorece CNAIR condiţionează participarea de existenţa unui parc de utilaje extrem de bine dotat, ofertanţii fiind obligaţi să deţină – printre altele – minimum 30 de autobasculante, o staţie de mixtură asfaltică, maşini compactoare, buldoexcavatoare, dar şi alte vehicule. Ofertele trebuie depuse până pe 3 martie, câştigătorul urmând să fie desemnat prin aplicarea criteriului „cel mai bun raport calitate-preţ”, unde componenta financiară are o pondere de 60% din punctaj, 10% reprezintă norma de poluare a utilajelor, în vreme ce restul de 30 de procente iau în calcul vechimea staţiei de preparare a mixturii asfaltice, maximul fiind acordat dacă aceasta are sub 24 luni vechime.

 

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: