anchetaonline.ro

Camerele video din Mioveni: primarul a fost urmărit prin oraş înainte de agresiune!

de | 14.02.2022 10:33 | Eveniment

 

Primarul de la Mioveni a fost lovit peste față, îmbrâncit, înjurat și amenințat în propriul birou de către un personaj cunoscut pentru alte incidente violente și scandalurile în care s-a implicat. Stelică Crăciun, căci despre el este vorba, a fost inițial reținut pentru 24 ore, iar ulterior, sub o singură acuzație, cea de violare a sediului profesional, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. „Sunt nemulțumit de măsura care i-a fost dată, având în vedere că nu este prima lui abatere, din ce am văzut în spațiul public.”, ne-a declarat primarul Mioveniului, Ion Georgescu, explicând că, deși i s-a interzis agresorului său să se apropie de el, se teme că, prin interpuși, îi poate face din nou rău, mai ales că se laudă că nimeni din Poliție și Justiție nu îi va face nimic. (Oana Bahrim)

Filmul incidentului

După cum arată și filmările de la camerele de supraveghere, date publicității, în jurul orei 21.00 o mașină de teren s-a parcat în fața Primăriei Mioveni. Primul care a coborât și a intrat în sediu a fost Daniel Otobîcu, fostul patron de la Academica. Acesta a anunțat că este așteptat de primarul Georgescu și a mers direct în biroul acestuia, la ora 21.13. La niciun minut a intrat pe ușă și Stelian Crăciun, iar în câteva secunde edilul cheamă paza să îi scoată „musafirii” nepoftiți din birou. Inițial, îi rupe masca de pe fața edilului. Stelică iese după primar pe hol, iar apoi se întoarce cu acesta și cu paznicul în birou, moment în care îl lovește, conform declarațiilor, și mai rămâne chiar și după ce Otobîcu părăsește incinta, părând că filmează totul cu telefonul. După ce pleacă, într-un final, Daniel Otobîcu revine la biroul primarului, dar nu mai este primit și se vede nevoit să iasă din instituție.

 Daniel Otobîcu, cunoștință de 25 de ani cu edilul Mioveniului. „Dacă știam că e brațul prelungit al lui Stelică, nu intra aici!”

Cum a reușit să intre atât de ușor omul de afaceri argeșean, Daniel Otobîcu, urmat de Crăciun, ne explică chiar primarul Ion Georgescu.

Otobîcu a lucrat cu mine. Îl cunosc de 25 de ani. Nu am știut că este mâna prelungită a lui Stelică, dacă știam, nu intra aici. El a mai venit în ultimii ani la mine și mereu l-am primit. Sunt dezamăgit pentru că nu mă așteptam la așa ceva. Asta e, omul învață și din greșeli!”, ne-a declarat primarul Ion Georgescu. „Din ce am văzut, mașina cu care au venit era a lui Daniel Otobîcu. Deci nu Stelică Crăciun l-a adus pe Otobîcu la mine, ci Otobîcu l-a adus pe Crăciun.”, a mai adăugat primarul Georgescu.

Daniel Otobîcu: „Mă aflam în biroul primarului când a venit acest Stelică la ușă.”

Referitor la acest incident, Daniel Otobîcu a fost rezervat în declarații, justificându-și reținerea prin faptul că este martor în dosar și nu dorește să altereze cursul anchetei.Patron Restaurant Otobicu

Cunosc foarte clar situația, dar, fiind martor, nu vreau să discut. Mă aflam în biroul primarului când a venit acest Stelică la ușă în secretariat. Toată povestea cred că a durat 30 de secunde, fără bătăi, fără ce se spune…”, ne-a explicat acesta.

 Primarul Mioveniului – urmărit toată ziua de mașina în care era Stelică

Din informaţiile noastre, deși incidentul s-a petrecut după ora 21.00, se pare că primarul Mioveniului fusese urmărit pe parcursul zilei de mașina în care se afla Stelică Crăciun, Daniel Otobîcu și ceilalți doi indivizi, prieteni de pahar și călătorii cu Stelică. Conform unor surse judiciare, după  verificarea camerelor video din oraș, rezultă că cei care au intrat peste primar l-ar fi urmărit pe acesta până a ajuns la birou. Edilul ne-a declarat că nu știe acest amănunt, dar nici nu îl exclude.

Ion Georgescu – amenințat pe față!

Discuția a fost scurtă, dar gălăgioasă. Din cât ne-a povestit edilul, s-a lăsat cu multe înjurături la adresa sa și a fostului comandant al Poliției Mioveni, comisarul-șef Cristian Mihalcea.

Din agresivitatea verbală, din ce reproșa, am înțeles că are ceva cu cms.-șef Mihalcea. Mi-a zis că nu mai este Mihalcea acum și urmez eu. Din ce am înțeles, la audieri a spus că în cinci ani m-a reclamat de vreo 20 de ori, pe mine și pe Mihalcea. Asta mi s-a adus la cunoștință. În spațiul online am văzut că mai zice de mine, dar nu l-am băgat în seamă, am considerat că așa reacționează omul la supărare, dar nu mă așteptam să vină peste mine.”, ne-a explicat edilul Mioveniului.

Fostul șef al Poliției Mioveni: „Crăciun i-a spus avocatului să îl anunțe pe Gherghe că îl bagă în arest și că nu vrea să stea acolo!”

Cum principalul nume rostit în scurta altercație a fost cel al cms.-șef Cristian Mihalcea, scos recent din sistem, prin pensionare, deși ceruse prelungirea activității, l-am întrebat de ce l-a pomenit Crăciun în această poveste.

M-a sunat vineri seara primarul de la Mioveni, cu care nu mă mai auzisem de circa o lună ca să îmi spună de faza cu Stelică și că l-a amenințat la genul «te fac cum l-am făcut și pe Mihalcea». Hai să vedem dacă l-a făcut pe Mihalcea! De ce m-a înjurat pe mine Stelică? Pentru că după dezvăluirile mele din presă referitor la axa Gherghe-Stelică Crăciun, aceasta a fost serios afectată. Haideți să nu ne mai dăm după degete! Toată lumea știe relația lui de prietenie cu Gherghe (n.r. – inspectorul-șef adjunct al Poliției Argeș). Să ceară discuțiile care au avut loc, înregistrate de cei de la mascați cu body-camurile, în care îi spune avocatului Sabie să îl anunțe pe dl  Gherghe că îl bagă în arest și că nu vrea să stea acolo. De ce nu a zis să sune pe X, pe Y, pe Mocanu, pe alții, ci doar pe Gherghe?! Eu am făcut scris peste tot. Ministrul Bode, care spunea acum câteva săptămâni că verifică relațiile șefilor din Poliție cu lumea interlopilor, să vină la Argeș să le vadă. Ce vreți mai mult, când un șef de inspectorat cum e Gherghe îi spune lui Crăciun că l-a respectat și îl respectă în continuare. Spune-mi cu cine te împrietenești, ca să îți spun cine ești!”, ne-a declarat cms.-șef Cristian Mihalcea.

 Primarul Georgescu: „Voi cere înregistrările!”

De solicitarea lui Stelică adresată avocatului de a îl suna pe inspectorul-șef adjunct al Poliției Argeș, Gabriel Gherghe, știa și primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Eu nu am auzit personal, dar mi-au povestit cei care au fost prezenți atunci la discuțiile cu oamenii legii. O să cer înregistrările, nu pentru a scoate în evidență o persoană, ci pentru a dovedi care este felul lui de a fi și de a proceda. Am mai înțeles, zilele astea, că Stelică Crăciun este folosit de procurori pentru denunțuri. Am rămas stupefiat! Nu cred că instituțiile statului se dedau la așa ceva! Să înțeleg că ei între ei îl pun pe Stelică să îi reclame?”, a mai adăugat edilul Georgescu, bulversat de informațiile pe care le află despre individul care l-ar fi bruscat și pălmuit.

Otobîcu a ațipit pe scaunul din biroul primarului

Comportamentul lui Daniel Otobîcu și al lui Stelică Crăciun a fost destul de dubios, iar primarul Georgescu a declarat chiar că cei doi i s-au părut băuți.

Cred că aveau o alcoolemie destul de mare, mie așa mi s-au părut, după cum se comportau, dar și din faptul că pe Otobîcu aproape îl luase somnul pe scaun.”, ne-a povestit edilul.

Aflat în sediul IPJ, a reclamat la 112 că este reţinut de…. Poliţie!

După incident, Stelică Crăciun a fost dus la audieri la sediul IPJ Argeș. Toată noaptea, Stelică a cărat înjurături la adresa primarului de la Mioveni, a cms. Mihalcea, dar și a altor oameni din justiție. Chiar pe la două noaptea, când încă era la audieri, a apelat numărul de urgență 112 pentru a anunța că este reținut în sediul Poliției, actul său fiind pus tot pe influența nefastă a alcoolului.

Eliberat la mai puțin de 24 ore de la reținere

Deși ordonanța de reținere a fost emisă în dimineața zilei de 12 februarie, în seara aceleiași zile, la 22.00, Stelică Crăciun era eliberat din arest și pus sub control judiciar.

Reținerea este, conform legii, de maximum 24 ore, poate avea și o durată mai scurtă. Ordonanța a expirat undeva la 21.50, dar nu știu cu exactitate. Procurorul, la acest moment, a reținut infracțiunea de violare a sediului profesional, în urma administrării probelor. Urmează și administrarea altor probe. A fost audiată marea parte a persoanelor implicate în incident, toată ziua de sâmbătă. Printre obligațiile pe care le are persoana pusă sub control judiciar se numără: nu are voie să se apropie de persoana vătămată, nu poate intra în contact cu anumiți martori, nu are voie să se ducă în incinta instituției unde s-a petrecut evenimentul.”, ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Nicolae Argeșanu.

La rândul său, avocatul primarului Ion Georgescu, Ingrid Alexandrescu, ne-a explicat că se fac cercetări și pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

avocat Ingrid Alexandrescu

In rem este începută urmărirea penală și pentru ultraj, însă procurorul apreciază că are nevoie de administrarea mai multor probe, pentru a se constata dacă se întrunesc elementele constitutive. Nu înțeleg de ce in rem, dacă se cunoaște autorul, adică același Stelică ce a intrat în Primărie, tot el a și lovit. Din ce mi s-a explicat, procurorii se întreabă ce căuta primarul la acea oră în instituție, organul de anchetă neștiind că edilul are calitate de ales, nu de angajat. Chiar a explicat dl Georgescu că la acel moment se derula meciul cu Rapid și domnia sa, fiind și președintele Comitetului pentru Situații de Urgență, în cazul unui incident, trebuia să fie acolo și a ales să stea la Primărie. În opinia mea, s-a mers pe «in rem» pentru ca procurorul să evite necesitatea trimiterii cu propunere de arestare preventivă la instanță, pentru că, dacă era trimis pe ultraj și violare sediu profesional, instanța îi dădea arestare preventivă, și tocmai ce îi fusese anulată această măsură într-un alt dosar de șantaj. Prin faptul că Parchetul a dispus doar o măsură de control judiciar, deși respectivul individ este cunoscut pentru violență, este încurajat un asemenea comportament”, ne-a mai declarat avocata Ingrid Alexandrescu.

Stelică Crăciun l-a agresat și pe liderul PNL Mărăcineni

Personajul cu pricina nu este la prima abatere de acest tip. În vara lui 2020, în campania electorală a fost reținut pentru lovirea președintelui PNL Mărăcineni, care la rândul lui a ajuns în arest pentru că l-a bătut pe Stelică. De asemenea, are dosare în care mai este acuzat de șantaj și amenințări. Tot pe Crăciun l-am găsit și în anturajul fostului șef al Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță, care l-ar fi pus pe acesta să depună trei plângeri penale pe numele jurnalistei Emilia Șercan, cea care a scos la lumină și plagiatul premierului Ciucă.

Citește articolele pe același subiecte: Daniel Otobicu | Ion Georgescu | IPJ Argeș | Mioveni | Pitești | PNL | Stelică Crăciun
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: