815 milioane euro pentru producerea de electricitate din surse regenerabile

de | 25.01.2024 10:15 | Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica a anunțat în mediul online faptul că Ministerul Energiei, condus de ministrul liberal Sebastian Burduja, va acorda companiilor românești 815 milioane euro pentru producerea de electricitate din surse regenerabile.

Acest sprijin acordat este sub formă de grant de maxim 20 milioane euro per solicitant.
Ce trebuie să facă beneficiarii? Aceștia trebuie să instaleze echipamente eoliene, solare sau hidrotehnice, iar cel puțin 70% din energia produsă să fie destinată consumului propriu.
În ceea ce privește criteriul de selecție acesta va fi prețul în euro/MW de energie produsă.
În luna martie, vom lansa și aceste apeluri, cu un sprijin de peste 800 de milioane de euro: sprijin pentru producție și autoconsum din producția de energie solară, eoliană și hidro.
Toate aceste investiții înseamnă locuri de muncă, competitivitate pentru mediul privat românesc și facturi mai mici la energie pentru toți românii, pe termen lung. Vom continua acest efort în ritm susținut, pentru că mi-am asumat accelerarea tuturor programelor de investiții și transformarea României într-un hub energetic” a declarat Sebastian Burduja, ministrul energiei, citat de Dănuț Bica.
Foto: Facebook Bica Danut

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole