Burse de merit. 21 de elevi și studenți performanți, susținuți de Academia Română

de | 01.09.2023 20:35 | Lifestyle, Național

Veste bună pentru 21 de elevi şi studenţi performanţi, care provin din medii defavorizate. Aceștia vor fi susținuți în anul școlar 2023-2024 de Academia Română cu burse de 1.000 de lei, potrivit celor de la edupedu.ro.

Elevii și studenții vor semna marţea viitoare documentele de primire a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2023 – 2024. ”’Cei 21 de bursieri provin din medii defavorizate sau din familii cu situaţii critice, unii dintre ei având poveşti de viaţă impresionante, pe care le trăiesc cu discreţie şi decenţă. Toţi sunt copii şi tineri studioşi, cu rezultate şcolare situate în zona performanţei”, arată cei de la Agerpres, citând comunicatul Academiei.

De unde sunt bursierii

Potrivit sursei citate elevii şi studenţii provin din şcoli, colegii şi universităţi din toate zonele ţării: Arad, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Fălticeni, Iaşi, Jibou, Piteşti, Seieni (Maramureş), Şotânga (Dâmboviţa), Vaslui, Tulcea. Cel mai mic bursier este elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială ‘Mihai Viteazul’ din Moftinu Mic, Satu Mare, iar o elevă provine din mediul instituţionalizat (D.G.A.S.P.C. Iaşi). De altfel, competiţia de acordare a burselor de merit de către Academia Română va fi organizată anual. Concursul va fi anunţat la începutul fiecărui an, în luna martie, prin intermediul inspectoratelor şcolare, prin coordonatorii grupurilor de elevi olimpici pe domenii şi prin direcţiile generale de asistenţă socială pentru copii şi tineri.

Foto descriptiv. Sursă foto: hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Și-a riscat viața pentru o poză. Turist polonez atacat de urs, pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole