Delegați pe drumul spre Congres.
Mâine, la nivelul conducerii centrale a PNL, se desfășoară Consiliul Național al partidului, eveniment menit să preceadă și să organizeze Congresul în maxim o săptămână-două.
Evenimentul de mâine era pregătit ca un fel de Golgota pentru Florin Cîțu, un episod anterior celui final (Congresul) în care – cel mai probabil, locul său va fi luat de premierul Nicolae Ciucă.
14 argeșeni vor participa la Consiliul Național de mâine din partea filialei noastre, 12 delegați de drept și 2 votați în această dimineață într-o ședință rapidă a PNL Argeș. New-entryurile în materie de delegați sunt fostul prefect și senator Ion Popa (în prezent, secretar de stat) și fostul subprefect Dragoș Predescu.
Delegații de drept din Argeș sunt:
1. Alina Gorghiu – președinte interimar PNL Argeș;
2. Dănuț Bica -senator;
3. Daniel Constantin Daniel – deputat;
4. Marius Postelnicescu Marius – liderul grupului din CJ Argeș;
5. Radu Perianu – prefect
6. Gelu Tofan -viceprimar Pitești
7. Nicolae Zaharia -viceprimar Câmpulung,
8. Cristina Ghineț – președinte OFL PNL Argeș;
9. Alexandrina Stanciu – președinte organizația de Seniori;
10. Valentin Deaconescu -președinte organizația de Tineret;
11. Cătălin Andrei – președinte COAL;
12. Narcis Sofianu – președinte LAL
Li s-au mai adăugat, așa cum spuneam, conform votului din această dimineață, Iani Popa și tânărul Dragoș Predescu.
Consiliul Național de mâine reunește astfel de delegați din toate județele țării și are rol administrativ: stabilește toate detaliile privind organizarea Congresului care este cerut cât mai rapid, după ce peste 40 de organizații au înaintat o scrisoare deschisă și i-au cerut lui Florin Cîțu să renunțe la conducerea partidului pe motiv că ar periclita formula de guvernare. În locul domniei sale este agreat, conform celor mai multe surse, premierul Nicolae Ciucă.
Paradoxul face ca președintele Florin Cîțu să fie acum debarcat chiar de către așa numita „echipă câștigătoare”, cea care l-a propulsat inițial la comanda partidului, prin înfrângerea lui Ludovic Orban. Florin Cîțu a refuzat inițial să demisioneze, dar a anunțat că va respecta partidul și statutul său. Congresul care se planifică mâine, pe repede înainte, este exact pasul statutar de care liberalii nemulțumiți aveau nevoie pentru a schimba lidership-ul partidului, dacă acesta mai opunea multă rezistență.
600 de delegați din toată țara stabilesc mâine Congresul PNL
Consiliul Național de mâine este deja al doilea pas după ce, vineri, a fost organizat un Birou Executiv Central, convocat de prim-vicepreședinți și în care s-a stabilit planul rapid de mișcare. Despre Biroul Executiv de ieri, Florin Cîțu a declarat că a fost nestatutar. Din Argeș, a fost prezent deputatul Daniel Constantin, alături de echipa care se pregătește să preia frâiele la nivel național, dar s-a remarcat absența președintelui interimar Alina Gorghiu.
Mâine are deja loc episodul doi și anume Consiliul Național la care vor participa aproximativ 600 de delegați din toată țara, printre care și cei 14 din Argeș, anunțați mai sus. Se preconizează stabilirea Congresului în maxim o săptămână-două.
Artizanii întregii operațiuni speciale din PNL sunt identificați de presa centrală ca fiind cei trei prim-vicepreședinți, respectiv Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, toți trei susținători puternici ai lui Florin Cîțu în runda precedentă de alegeri, acum profund nemulțumiți de modul în care acesta susține interesele de guvernare și gestionează relația cu aliații din PSD.
Știre în (permanent) curs de actualizare.
Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.