anchetaonline.ro

Florin Cîțu și-a dat demisia din conducerea PNL! O ceruseră 40 de organizații!

de | 02.04.2022 12:57 | Eveniment, Importante, Politic, Știri

INFORMAȚII NOI 2 APRILIE 2022

Florin Cîțu a anunțat, cu puțin timp în urmă, că și-a dat demisia din fruntea PNL:

Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor, dar am depus-o la partid, pentru că ei nu au fost aici. Colegilor mei se pare că le-a lipsit curajul”,a spus Cîțu.

Este clar pentru mine că această coaliție cu PSD a fost greu de digerat, nu a fost un lucru natural. Tot ceea ce am făcut în această funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și această funcție de președinte PNL, am luat decizii pentru binele României. Am spus că sunt măsuri, și dacă eram ascultat astăzi nu aveam aceste probleme, dar sunt măsuri care vor avea efect de bumerang, știm foarte bine că așa se întâmplă. Am corectat, când am preluat guvernarea României în 2019, probleme care s-au acumulat între 2017 și 2019. Din păcate, văd iarăși același ritm”, a mai spus acesta.

Florin Cîțu spune, însă, că nu va demisiona și din funcția de președinte al Senatului, susținând că de acolo nu i-a cerut nimeni demisia.

Vineri, 1 aprilie, când încă se afla în funcția de lider al PNL, Cîțu spunea că este dezamăgit de decizia liderilor din teritoriu de a convoca o ședință a Consilului Național pentru schimbarea conducerii partidului.

Fostul președinte PNL a refuzat atunci să spună dacă va demisiona de la șefia partidului.

„Am tot discutat cu președinții de filiale despre multe care n-aveau legătură cu PNL. Am fost vocal și voi rămâne împotriva unor măsuri populiste care vor pune în pericol stabilitatea financiară a României. Dobânzi, inflația, șomaj. Sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine.

Un alt motiv care a fost invocat a fost Programul Anghel Saligny. Să invoci că aș fi fost împotriva adoptării este bizar. Este implementat de Guvern, nu de PNL.

Am comunicat public și cu toată lumea. Românii simt cei 10% din inflație. Sunt dezamăgit de această situație, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum. Mă întorc acasă fără să avem o discuție.

Este o situatie pe care greu o explic, multe situații au legătură cu guvernarea, nu cu PNL”, declara Florin Cîțu vineri.

Se vehiculează că la șefia partidului liberal ar urma să fie numit președinte interimar Gheorghe Flutur, care ocupă acum funcția de prim-vicepreședinte. Anunțul oficial privind persoana care va conduce PNL până la noile alegeri, va fi făcut duminică, într-o ședință lărgită PNL.

INFORMAȚII INIȚIALE, 30 MARTIE 2022

Peste 40 de organizații județene ale PNL au pregătit o scrisoare prin care cer demisia lui Florin Cîțu de la sefia partidului, potrivit surselor liberale care au dat aceste informații pentru G4media.ro. Scrisoarea ar urma să fie înmânată, astăzi, liberalului.

Florin Cîțu se află în fruntea PNL de șapte luni, iar în locul lui ar urma să fie pus premierul Nicolae Ciucă. În cazul în care Cîțu refuză să demisioneze, liderii organizațiilor partidului vor convoca, vineri dimineață, ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar.

Potrivit sursei citate, liderii PNL ar fi contrariați de faptul că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD. Mai mult, tot liderii susțin că acesta are o imagine slabă care trage partidul în jos la sondaje.

Sursele G4media.ro mai spun că toți cei care îi cer demisia lui Florin Cîțu se așteaptă ca acesta să primească garanții că va rămâne la președenția Senatului sau că va primi un post la nivel european. Alte surse susțin că actualului lider al PNL i se va permite să ocupe postul de șef al Senatului și că, ulterior, va primi o poziție internațională la nivel bancar.

A fost ales președinte PNL, iar apoi demis ca premier

Amintim că Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL după ce l-a învins pe Ludovic Orban la Congresul organi9zat la Romexpo pe 25 septembrie 2021. El a fost susținut la vremea aceea și de către președintele Klaus Iohannis. După congres, mai mulți liberali în frunte cu Ludovic Orban au plecat din PNL și au format un nou partid, Forța Națională.

La o săptămână după congresul PNL, guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Foto: Mediafax


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Cîțu | PNL | PSD