anchetaonline.ro

Deputatul Miuțescu- vot pentru 120 km/h limită de viteză pe drumurile expres

de | 02.04.2022 11:56 | Politic, Național, Știri

Deputatul Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a dat un vot favorabil în Comisia pentru Industrii și Servicii pentru un proiect de lege care prevede creșterea vitezei maxime permise pe drumurile expres, de la 100 km/h la 120 km/h, anunță parlamentarul argeșean.

Vot final așteptat în Camera Deputaților

Astfel, proiectul de lege Plx 34/2022, privind modificarea Codului Rutier, inițiat de parlamentari USR, a primit aviz favorabil în comisie. Proiectul a fost adoptat de Senat în februarie, Camera Deputaților fiind însă cameră decizională- unde va ajunge la vot, în plen, în scurt timp.

Așadar, viteza maximă pe drumurile expres va fi modificată, unul dintre argumentele invocate de inițiatori fiind că acest tip de drumuri au fost proiectate cu posibilitatea adaptării la profil de autostradă, în funcție de trafic.

Pentru autovehiculele din categoriile A și B, viteza pe drumurile expres va fi extinsă de la 100 km/h la 120 km/h.

Șoferii autovehiculelor din categoriile C, D și D1 vor putea atinge maxim 100 km/h, iar cei care conduc autovehicule de categorie A1, B1 și C1 vor putea circula cu maxim 85 km/h.

În curând se va deschide parțial circulației DX12 Craiova-Pitești, iar alte drumuri expres sunt în diferite stadii de proiectare sau execuție. Cum noi, parlamentarii Forța Dreptei, am acordat o atenție deosebită infrastructurii rutiere, am considerat că proiectul este de bun augur și va ajuta șoferii care vor folosi drumul expres Pitești-Craiova și nu numai”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

Adrian Miutescu, Ludovic Orban

Guvernul, prin punctul de vedere exprimat pe acest subiect, nu a fost însă de acord cu limita de viteză de 120 km/h, propunând o viteză maximă de deplasare pe drumurile expres de doar 110 km/h. Parlamentarii nu au modificat însă forma proiectului pe care l-au supus la vot.

Prin  comparație, în Germania, pe drumurile expres, limita de viteză este de 130 km/h, iar în Bulgaria și Polonia- 120 km/h.

Reamintim de asemenea faptul că săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind modificarea și completarea art.56 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

Cu acest prilej deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților spunând că, deși dă un vot pozitiv proiectului, nu este de acord ca Guvernul să rezolve problemele din domeniul energetic pasându-le Parlamentului. Mai multe detalii puteți citi AICI.

vot limita viteza

Primul drum expres din România cuprinde 121 km împărțiți în patru tronsoane. Conform contractului, se va putea circula integral pe acesta până în 2024.

O parte din drumul expres Craiova- Piteşti va fi gata în curând, mai exact până la începutul lunii mai. Este vorba despre centura ocolitoare a Balșului, acolo unde șoferii pierdeau și cate o oră în trafic.

În curând, conducătorii auto vor putea tranzita localitatea în doar câteva minute cu peste 100 kilometri pe oră. De menționat faptul că tronsonul al doilea are o lungime de 40 de kilometri .

Tronsonul 1 traversează localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, cu plecare din Craiova, are o lungime de 17,7 kilometri și va avea două pasaje şi şapte poduri

Tronsonul 2 trece prin localităţile Balş, Barza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina şi Valea Mare, are o lungime de 40 kilometri și va avea 10 poduri, inclusiv peste râul Olt, şi 5 pasaje.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: