Șapte tineri au fost arestați pentru trafic de droguri de risc. Doi dintre ei sunt elevi

de | 14.09.2023 22:15 | Eveniment, Național

Şapte persoane din Tulcea, printre care şi doi elevi, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri.

În acest sens au fost deschise două dosare penale pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc, în formă continuată, iar procurorii DIICOT au fost cei care au propus reținerea și arestarea a șapte tineri care au vândut de zeci de ori canabis și cocaină în școlile din  oraș.

Din această rețea făceau parte și doi elevi de liceu, unul fiind minor. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 –  septembrie 2023,  aceștia au comercializat canabis și cocaină, de peste 80 de ori, consumatorilor din Tulcea. Printre clienți se numărau inclusiv elevi, activitatea traficanților fiind facilitată de faptul că doi dintre membri aveau acces la elevii care consumau droguri în școlile în care învățau.

S-a reținut că, în perioada 2022 –  septembrie 2023,  inculpații au comercializat canabis, în mod repetat (peste 80 de acte materiale),  consumatorilor de pe raza județului Tulcea, inclusiv elevi .

Activitatea infracțională a fost facilitată de împrejurarea că doi dintre inculpați sunt elevi și astfel au avut acces la consumatorii de droguri din unitățile de învățământ în care erau școlarizați.”, transmit procurorii DIICOT

Astfel, marți, pe 12 septembrie, au fost organizate zece percheziții la domiciliile suspecților. În casele acestora au fost găsite și confiscate cantități însemnate de canabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută.

page - Șapte tineri au fost arestați pentru trafic de droguri de risc. Doi dintre ei sunt elevi

În ziua de 12.09.2023 au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantități de canabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută.”, au adăugat procurorii

În urma perchezițiilor, cei șapte traficanți de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore. Pe 13 septembrie, ei au ajuns în fața magistraților care au decis să fie arestați preventiv pentru 30 de zile.

Sursa foto: sportulsalajean.ro/ diicot.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la Morărești! A intrat cu motocicleta într-un gard

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tulcea

Ultimele articole