Iată ce se poate întâmpla la 80 km la oră când te fură strada udă.
În această dimineață a avut loc un accident pe Valea Oltului în care a fost implicat un autotren.
Șoferul unui TIR a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat iar momentul a fost surprins de camera de bord a unei masini care mergea in spatele lui.
Mastodontul avea aproximativ 80 de kilometri la oră și a intrat într-o curbă ușoară. Bărbatul de 36 de ani, din județul Dâmbovița, care se afla la volan, nu a ținut cont de faptul că strada era udă pentru că plouase. Remorca a derapat și a intrat în balans, iar șoferul, cu toate eforturile de a restabili traiectoria, a pierdut controlul volanului și mașina a ieșit în decor.
Tirul a ajuns într-o poziție nefirească și a blocat ore bune circulația dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu. A fost chemată inclusiv o macara de mare tonaj ca să ridice autotrenul.
Șoferul, deși rănit, a refuzat să fie dus la spital, așadar incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale..
Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează de asemenea că „traficul este blocat pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 230+300 metri, în zona localității Câineni, județul Vâlcea.”
Poliţiștii Rutieri reamintesc șoferilor faptul ca în condiţiile unui carosabil umed trebuie să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. Este necesar să conducă cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.
Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. În acest caz se recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
Atenţie! Și sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, trebuie să funcţioneze impecabil.
În caz de ceață, șoferii sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).
Aceștia mai au obligația să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Este foarte important ca înainte de a pleca la drum, să vă informaţi temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
Foto: captură video YouTube
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Fostul primar Tudor Pendiuc ar putea ieşi din închisoare săptămâna aceasta