Cătălin Gherzan: ”Statul vrea mai degrabă să pună povara reducerii deficitului pe umerii privaților decât să-și restructureze aparatul bugetar”

de | 16.10.2023 08:48 | Național, Din ediția tipărită, Politic

Un nou pachet de măsuri fiscale va fi pus în discuție în perioada imediat următoare, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, precizând că se doreşte ca acest exercițiu bugetar să se încheie  bine. Primul pachet însă seamănă fix cu pachetul  care se împarte la pomană, căci impactul asupra  oamenilor de afaceri va fi devastator, susține omul  de afaceri Cătălin Gherzan.

”De la greşelile de calcul privind salariul minim în construcții şi eliminarea facilităților fiscale în IT până la taxarea mai dură a micilor afaceri – toate modificările făcute de PSD-PNL arată că statul vrea mai degrabă să pună povara reducerii deficitului pe umerii privaților decât să-şi restructureze aparatul bugetar. Spunea cineva că, dacă ar fi expert contabil la bugetul României, la România SRL, aş chema Antifrauda şi Poliția şi ANAF-ul să-i ia, că nu se poate aşa ceva! (…) Într-adevăr, actul normativ, din faza de proiect, este o colecție de răutăți, de răutăți malefice împotriva propriului popor şi cu atât mai mult, cu cât specific este împotriva mediului de afaceri care duce, de fapt şi de drept, tot greul bugetului. Toți îl ducem. Nu noi am făcut gaura!”, a declarat Cătălin Gherzan.

Acesta s-a arătat extrem de dezamăgit în special de PNL, partid în care mediul de afaceri îşi mai punea totuşi nişte minime speranțe.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan – curios să afle dacă argeșenii își cunosc parlamentarii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan