Argeș: Șase incendii de vegetație uscată, în ultimele 24 de ore!

de | 24.10.2023 13:51 | Eveniment, Județean

Nicio zi fără incendii de vegetație pe raza județului nostru.

Și în ultimele 24 de ore, numărul de intervenții în cazul arderilor necontrolate a rămas crescut, pompierii argeșeni acționând pentru localizarea și lichidarea a șase astfel de incendii, în urma cărora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 41.100 metri pătrați.

În intervalul menționat mai sus, salvatorii argeșeni au intervenit în localitatea Bascov, în cazul a două incendii în care au ars aproximativ 17000 mp de vegetație uscată și mărăciniș și 5000 mp de miriște de porumb.

Un incendiu violent a avut loc în Albota, unde au ars aproximativ 500 kg de fân, aproximativ 7.000 mp de vegetație uscată și circa 100 mp de litieră de pădure.

De flăcări nu a scăpat nici comuna Rociu. Aici, pompierii argeșeni au intervenit pentru stingerea a două incendii, în care au ars aproximativ 12000 mp de vegetație uscată și mărăciniș.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în municipiul Pitești, unde au ars aproximativ 100 kg de resturi vegetale.

Din fericire, în urma acestor arderi nu s-au înregistrat persoane intoxicate cu fum sau pagube materiale consistente constând în afectarea unor locuințe sau anexe.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri, pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.

Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu la gospodărie din Făget! O anexă și o mașină au fost cuprinse de flăcări

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota | Argeș | Bascov | Pitești | Rociu

Ultimele articole