Retail! Companiile desemnate ca fiind cele mai puternice din Argeș!

de | 22.11.2023 17:30 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Balul Ancheta a prilejuit, ca în fiecare an, lansarea „Catalogului celor mai puternici oameni din Argeș – ediția 2023”. Catalogul reunește personalități din toate domeniile fundamentale de activitate din județ și oferă oportunitatea ca aceste personalități să nominalizeze liderii anului, din sistemul de business și sistemul public. În cazul mediului de afaceri, nominalizările merg către patru sectoare diferite: producție, construcții, servicii și retail. Ca urmare a nominalizărilor primite, clasamentul anului 2023 aduce următorii câștigători:

MEDIUL DE BUSINESS – COMPANIILE PUTERNICE ALE ARGEȘULUI 2023

► RETAIL

LOCUL I
FLORIN ENACHE – TEILOR (31 NOMINALIZĂRI)

Antreprenor îndrăzneţ şi cu viziune, Florin Enache este fondatorul TEILOR, un brand cu o poveste de 25 ani în România, cu notorietate și, totodată, un brand care de câţiva ani îşi construieşte treptat o prezenţă internaţională. De la o mică afacere locală, astăzi, TEILOR a ajuns să includă o reţea de peste 65 de magazine de bijuterii de lux și cinci platforme online în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia.

Din 2021, TEILOR Holding reunește sub o singură umbrelă toate afacerile dezvoltate de Florin Enache, cu o cifră de afaceri netă de peste 371 milioane lei. După gestionarea provocărilor anului 2022, Teilor Holding a devenit o entitate mai puternică, prin realizarea unei creșteri sănătoase în prima jumătate a anului 2023 și confirmarea angajamentului față de excelența operațională și crearea de valoare.

***
LOCUL II
MANAGEMENTUL GRUPULUI FILDAS – CATENA  (9 NOMINALIZĂRI)

2,5 miliarde de euro este cifra raportată pentru anul trecut de către Grupul Fildas Catena – care înglobează cel mai mare operator economic din Argeș și care reunește peste 8.400 de angajați.

Fildas Trading, companie piteșteană, deține supremația în materie de distribuție de medicamente, atribuindu-și primul loc pe piața de profil din România, raportat la cifra de afaceri. A fost, de altfel, și prima companie de gen cu capital exclusiv privat din țara noastră, înființată acum fix 30 de ani, în 1993, reprezentând temelia unui grup căruia i s-a adăugat, șase ani mai târziu, lanțul Catena. Un grup materializat astăzi în peste 900 de farmacii, care domină piața națională, înglobând distribuția asigurată de Fildas, retailul asigurat de Catena și brandul de produse Naturalis.

***

LOCUL III
MIHAI COTEȚ– RADICAL ZERO (7 NOMINALIZĂRI)

De peste 20 de ani, Mihai Coteț conduce propriul business – Radical Zero – numărându-se printre puținii care au reușit să se mențină pe piață în ciuda tuturor crizelor și a impedimentelor. A reuşit acest lucru alegând să caute piețe noi, în loc să reducă motoarele dezvoltării afacerii.

Având ca principală activitate distribuţia de lubrifianţi, uleiuri şi alte produse petroliere, Radical Zero a înregistrat anul trecut afaceri de peste 10 milioane de euro. Firma deține spații de depozitare proprii de peste 1000 mp şi are ca principal obiectiv dezvoltarea în viitorul apropiat cu încă 1500 mp. În luna martie, a realizat și primul export către Japonia, iar acum tatonează piețe din Africa, Asia și America Centrală.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bulgaria | Catena | Fildas | Florin Enache | Japonia | Polonia | Radical Zero | Ungaria