BREAKING NEWS! Primarul incendiator se întoarce la conducerea Primăriei Beleți Negrești!

de | 11.01.2024 13:48 | Eveniment, Importante, Știri

Mihai Marin, prim-gospodarul argeșean acuzat că ar fi incendiat sediul Primăriei Beleți Negrești, se reîntoarce la conducerea instituției.

Este oficial, începând de astăzi, când Tribunalul Argeș a aprobat ridicarea măsurii de control judiciar, măsură care îl ținea departe de revenirea în fotoliul de primar.

În fapt, în decembrie 2021, Mihai Marin – primar în funcție în Beleți Negrești ar fi incendiat sediul primăriei, folosind benzină și torțe, într-un episod halucinant care a șocat întreaga țară.

Incendiul puternic a fot sesizat în jurul orei 03:00 noaptea, iar echipele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că ardea violent etajul 1 al clădirii Primăriei și acoperișul acesteia, dar și două anexe în care se afla inclusiv arhiva instituției.

 

incendiu beleti negresti 1 - BREAKING NEWS! Primarul incendiator se întoarce la conducerea Primăriei Beleți Negrești!

Sursa Foto Digi24

Nu au fost victime, iar autorul a fost identificat, în opinia anchetatorilor, destul de rapid în persoana lui Mihai Marin, adică însuși primarul localității. Găsirea acetuia a durat câteva zile și s–a lăsat cu urmăriri ca în filme și gesturi disperate.

Primarul a ajuns inițial la Mănăstirea Prislop, după care a făcut un accident rutier în județul Gorj, fiind dus la spital. A fugit și din unitatea medicală și a apărut, după scurt timp, în apele râului Argeș, mai mult mort decât viu.

Inițial, Mihai Marin a fot reținut, perioadă în care Prefectura a dispus suspendarea sa din funcție. Ulterior, a primit control judiciar, ceea ce a dus la încetarea aplicabilității ordinului de suspendare. Chiar și așa, însă, măsurile specifice dispuse în cadrul controlului judiciar nu i-au permis lui Mihai Marin să revină la comanda Primăriei,
pentru că avea interdicție să se apropie la mai mult de 10 m de instituție și să discute cu diverși angajați.

Astăzi însă, prin decizia 18/2024, Tribunalul Argeș a dispus admiterea contestației pe care primarul, reprezentat de avocatul Florența Jugănaru, o depusese împotriva măsurii de control judiciar, ridicând implicit și toate restricțiile aferente. Altfel luat, deocamdată, el nu are nicio interdicție legală pentru a continua în funcția de șef al administrației locale.

Mihai Marian se întoarce astfel în fotoliul de primar și la comanda instituției. Cel mai probabil revenirea sa se va realiza începând de mâine, iar viceprimarul care îi ținuse până acum locul în regim intermediar, revine în poziția secundă.

În paralel, continuă judecarea dosarului penal în care Mihai Marian este acuzat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni de către violarea sediului profesional, distrugere și sustragere sau distrugere de înscrisuri, dosar care cel mai probabil va dura dincolo de consumarea prezentului mandat.

Ce au stabilit procurorii că ar fi făcut Mihai Marian?

Conform rechizitoriului, document din care prezentăm mai jos câteva fragmente, primarul ar fi acționat cu deliberare atunci când ar fi incendiat clădirea instituției și anexele acesteia.

În noaptea de 12/13.12.2021, ora 01:57, inculpatul Marin Mihai, primar al Primăriei comunei Beleţi-Negreşti, a intrat în curtea sediului primăriei cu autoturismul de serviciu marca Dacia Logan, cu nr. de înmatriculare AG.20.PBN, de culoare albastră, cu intenţia ca, din cauza disensiunilor acumulate cu diferiţi angajaţi ai primăriei, să incendieze clădirile primăriei. În acest sens, inculpatul, cu ajutorul unor beţe din lemn găsite în magazia cu lemne şi a unor cârpe, a confecţionat mai multe torţe.

În continuare, inculpatul Marin Mihai a forţat uşa de acces de la magazia de pe latura de vest a sediului primăriei, de unde a luat cele 14 bidoane din plastic, pline cu motorină. Inculpatul a pătruns fără drept în sediul vechi al primăriei prin escaladarea ferestrei de la biroul viceprimarului, ocazie cu care a răvăşit bunurile din birou, în sensul că a aruncat pe podea toate înscrisurile oficiale existente în birou, strângându-le la un loc.

În continuare, inculpatul Marin Mihai a pătruns fără drept în biroul unde funcţionează Registrul agricol, prin uşa de acces, lăsată neasigurată, dintre birourile viceprimarului şi cel al Registrului agricol şi, asemănător ca în biroul viceprimarului, a aruncat pe jos toate înscrisurile existente în încăpere (registre agricole, documente, dosare etc.), strângându-le la un loc. Înainte de a părăsi această clădire în acelaşi mod în care a pătruns, inculpatul a împroşcat cu motorină podeaua şi înscrisurile din ambele birouri. Mai departe, inculpatul a descuiat uşa de acces de la propriul birou, unde a împroşcat cu motorină pe podea, lăsând în interior şi un bidon plin cu motorină.

Cu ajutorul unei vergele metalice găsite în magazia cu lemne, inculpatul Marin Mihai a forţat uşa de acces în biroul secretarului, ocazie cu care a pătruns fără drept în interior, a deschis toate uşile de la dulapurile în care se aflau diferite înscrisuri şi a împroşcat cu motorină pe podea, lăsând în încăpere, de asemenea, un bidon plin cu motorină.

În continuare, inculpatul Marin Mihai s-a deplasat la clădirea în care funcţionează serviciile Taxe şi impozite, Contabilitate, Achiziţii publice şi Arhiva, precum şi centrala telefonică digitală şi, cu ajutorul aceleiaşi vergele metalice, a forţat fereastra de la încăperea unde funcţionează serviciile Contabilitate şi Achiziţii publice, după care a turnat motorină în interior, fără a pătrunde în încăpere.

De asemenea, inculpatul a turnat motorină şi pe lemnele din magazia alipită de sediul nou al primăriei, pe latura vestică. Cu ajutorul unei brichete, la ora 03:04 inculpatul Marin Mihai a aprins torţele confecţionate anterior şi le-a aruncat în interiorul magaziei cu lemne, în interiorul încăperii unde funcţionează serviciile. Contabilitate şi Achiziţii publice şi în interiorul biroului viceprimarului, astfel că inculpatul a produs un incediu cu trei focare de propagare.” – etra din rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Primăria comunei Beleţi-Negreşti, pe care, începând de mâine, o va reconduce Mihai Marin, s-a constituit parte civilă cu suma de 500.000 lei, reprezentând daune materiale şi morale. Alături de această instituție, mai sunt solicitate și alte despăgubiri, următoarea pe listă fiind Telekom Romania Communications S.A., companie care cere 160.087 lei, pentru bunurile sale distruse în incendiu.

Pe durata anchetei penale, Mihai Marin a susținut permanent nu că își amintește absolut nimic cu privire la acea noapte, suverind pierderi de memorie, în urma accidentului pe care l-a avut în județul Gorj. Conform primarului, ultimul lucru pe care și l-ar aminti este faptul că a părăsit instituția în jurul orei 20.00 în seara de dinaintea incendiului.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

176.000 euro – nota de plată pentru primarul piroman de la Beleţi-Negreşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole