Breaking news! Arestarea avocatului Alin Anton a fost RESPINSĂ de judecători!

de | 18.01.2024 22:39 | Eveniment, Județean

O operațiune a DNA a zguduit, aseară, liniștea apărătorilor argeșeni, după ce unul dintre cei mai buni cunoscuți penaliști în Argeș, și anume avocatul Alin Anton, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență.

Conform datelor existente la dosar și comunicate de către DNA, acesta ar fi fost acuzat că a determinat o persoană aflată în detenție să îi achite suma de 10.000 de euro prin Western Union, pentru a putea să îi faciliteze o soluție la o instanță superioară.

Apărătorii, care astăzi s-au coalizat în jurul lui Alin Anton, au susținut, încă de la primele ore, că probele sunt extrem de „subțiri” în această speță și că situația nu poate fi străină de faptul că respectivul avocat mai avea doar un pas până la intrarea în magistratură.

În această seară, Alin Anton a fost dus în fața judecătorilor cu propunere de prelungire a măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile, iar aceștia au decis că el pleacă acasă, fără nicio măsură preventivă, semn că se anunță un dosar cu extrem de multe schimbări de situație în perioada următoare.

Iată cum sună soluția pronunțată de magistrați în această seară:

Art.227 alin.1 C.p.p. respinge, ca neîntemeiată, propunerea nr. 30/P/2023 din data de 18 ianuarie 2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti privind arestarea preventivă a inculpatului ANTON ALIN. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi 18 ianuarie 2024, ora 22, 10, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Sursă foto: Facebook Costi Tudor

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sfârșit cumplit pentru un argeșean de 55 de ani! A murit strivit de un copac într-o pădure din Băile Olăneşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alin Anton | Argeș | Direcţia Naţională Anticorupţie

Ultimele articole