(VIDEO) Incendiu de vegetație major la Mărăcineni

de | 09.02.2024 19:35 | Eveniment, Județean

Un incendiu de vegetație major a izbucnit, în urmă cu puțin timp, pe raza localității Mărăcineni.

bbf27bd6 1d93 4c02 b79c 9a7be8c93799 - (VIDEO) Incendiu de vegetație major la Mărăcineni

Din primele informații, incendiul este în apropiere de SMA.

6301e92f 0dbd 4a57 aefe 276c964067d1 - (VIDEO) Incendiu de vegetație major la Mărăcineni

Foto: Info trafic Pitești

Potrivit autorului imaginii de mai sus, flăcările sunt vizibile de la un kilometru. Mai mult de atât, flăcările au putut fi observate din mai multe zone din Pitești.

De exemplu, poza de mai jos este făcută de un locatar din cartierul piteștean Craiovei.

7b7faa68 8a2e 40f5 8220 e601694d0cb7 1 - (VIDEO) Incendiu de vegetație major la Mărăcineni

Foto: Info Trafic Pitești

La fața locului este prezent un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru stingerea incendiilor care lucrează pentru localizarea și lichidarea focarelor.

Potrivit ISU Argeș, aproximativ 20.000 mp de vegetație uscată și păpuriș au fost cuprinși de flăcări.

Având în vedere suprafața extinsă pe care s-a manifestat incendiul, pentru lichidarea focarelor au mai fost alocate forțe în sprijin de la Detașamentele de Pompieri Mioveni și Pitești.

În total, la fața locului au fost două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autospecială de primă intervenție și comandă cu un efectiv total de 13 pompieri.”, transmite ISU Argeș

Cei 13 salvatori s-au luptat cu flăcările aproximativ o oră și jumătate, iar focul ar fi fost pus intenționat.

Cauză probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului ”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

În ultimele zile, incendiile de vegetație uscată din Argeș au fost într-o continuă extindere. Din păcate, aceste tipuri de arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că acestea se pot extinde rapid și pot avea efecte dezastruoase atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri,  pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație. Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș

Avertismentul pompierilor argeșeni

Pompierii argeșeni susțin că nu vor avea toleranță față de cei care nu respectă regulile și vor fi sancționați aspru.

ISU Argeș va manifesta toleranță zero față de cei care se fac vinovați de producerea incendiilor de vegetație uscată și miriște! Inconștiența poate ucide!”, avertizează ISU Argeș

Știre în curs de actualizare.

Foto: Info trafic Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat din Mioveni prins circulând cu 104 km/h în localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mărăcineni | Mioveni | Pitești