Învățământul din Bradu a devenit unul dintre cele mai moderne din Argeș

de | 12.02.2024 09:45 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean

▼Dan Stroe anunțase de la bun început că va face toate demersurile pentru a păstra și a readuce elevii în Bradu

O nouă investiție în premieră va fi realizată în localitatea Bradu, la inițiativa primarului Dan Stroe, care a semnat proiectul de finanțare la finele anului 2023.

Comuna va avea un centru de zi destinat persoanelor cu dizabilități, care va veni în sprijinul familiilor și așa greu încercate de un asemenea diagnostic. În cadrul „Centrului de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”, tinerii beneficiari vor primi tratamente specifice, sub îndrumarea personalului de specialitate și vor urma programe speciale de activitate și terapie, precum psihoterapie, logopedie, kinetoterapie și masaj.

Dan Stroe Bradu

Noul obiectiv se încadrează în strategia de dezvoltare a localității pe care primarul Dan Stroe a aplicat-o încă din primul an de mandat. Unul dintre țelurile sale declarate a fost acela de a păstra elevii în școlile din localitate și de a oferi serviciile și oportunitățile necesare unei dezvoltări armonioase a noii generații. Acum asistăm la o întoarcere a elevilor care au fost duși la școlile din Pitești în unitățile din comuna Bradu, care au și dascăli de top, dar și confortul necesar.

gradinita Bradu

▼ Prima creșă din localitate

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități nu este singura premieră marcată de primarul Dan Stroe. În 2022, a fost dată în folosință prima creșă din localitate. Edificiul este unul dintre cele mai moderne din județ, creșa fiind echipată conform ultimelor standarde în domeniu. Creșa oferă îngrijire și activitate educațională pentru 40 de copii, care învață și se joacă în siguranță, într-un ambient extrem de plăcut.

Investiția a fost realizată prin PNDL II și a costat 2,4 milioane de lei, iar pentru dotări s-au alocat peste 240.000 de lei din bugetul local. Pe lângă echipamente și mobilier, au fost amenajate spații verzi și un loc de joacă cu dotările aferente.

dan stroe gradinita Bradu

▼ Prima grădiniță cu program prelungit

În 2017, a fost înființată prima grădiniță cu program prelungit din comuna Bradu, GPP „Scufița Roșia”. Deși inițial a pornit la drum cu 15 copii înscriși, acum nu mai face față solicitărilor. Avantajele pentru părinți sunt uriașe. Aceștia își lasă copilul de dimineață când pleacă la muncă și îl mai iau după-amiază, mâncat și dormit, când revin de la serviciu. În plus, preșcolarii au parte de un program instructiv-educativ oferit de un personal bine pregătit și statornic, cu cadre didactice titulare și dedicate profesiei.

Scoala Bradu

▼ Achiziție de mobilier și echipamente IT pentru toate unitățile de învățământ

Toate școlile vor beneficia de noi dotări în perioada următoare. Primarul Dan Stroe a semnat un contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Bradu”. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 693.942,99 lei cu TVA. 22 de săli de clasă vor beneficia de aceste noi echipamente, un laborator de informatică, un laborator de științe multidisciplinar (fizică, chimie, biologie), un cabinet multidisciplinar (geografie, istorie, matematică), un cabinet psihopedagogic și o sală de sport. Pe lista de achiziții de află 27 sisteme desktop; 22 table interactive; 22 laptopuri; 22 sisteme de sunet; 22 camere video conferință; 22 imprimante multifuncționale; scannere pentru documente etc.

gradinita - Învățământul din Bradu a devenit unul dintre cele mai moderne din Argeș

De asemenea, laboratoarele de chimie, fizică, biologie, geografie, matematică, cabinetul de psihopedagogie și sala de sport vor primi dotări noi, constând în materiale de lucru pentru elevi, precum planșe, aparate, instrumente, substanțe chimice pentru experimente etc.

Tot pentru a oferi tinerilor opțiuni de petrecere a timpului liber, administrația locală coordonată de către primarul Dan Stroe are în plan, pentru anul în curs, realizarea de noi locuri de joacă și de fitness de-a lungul lacului, în zona dintre str. Afinului și str. Buna Vestire.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | comuna Bradu | Dan Stroe | Pitești