S-a atribuit contractul pentru construirea Dispensarului uman din Ștefănești

de | 20.03.2024 09:50 | Administrație, Din ediția tipărită, Ștefănești

🔻 Noul dispensar va fi ridicat în zona pieţei agrolimentare din Ştefăneştii Noi. 

Așa cum a precizat în repetate rânduri, finanțarea din fonduri externe rămâne un obiectiv foarte important pentru primarul Nicolae Velcea, pentru dezvoltarea comunității locale a oraşului Ştefăneşti. În direcţia acestui deziderat se înscrie şi cea mai recentă investiţie căreia urmează să i se dea startul în perioada imediat următoare şi care vizează construirea unei noi unităţi medicale pe raza oraşului.

Sănătatea locuitorilor oraşului Ştefăneşti reprezintă o prioritate pentru primarul Nicolae Velcea, care consideră că accesul la serviciile medicale trebuie să fie la îndemâna tuturor categoriilor sociale, având o contribuţie importantă în ceea ce priveşte coeziunea socială, dar şi dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a cetăţenilor.

Cu mare bucurie vă aduc la cunoștință că a fost atribuit contractul pentru proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică pentru obiectivul de investiții: «Construire dispensar în orașul Ștefănești, localitatea Ștefăneștii Noi, Aleea I.C.H.V. nr. 226, județul Argeș» (zona Piață Agroalimentară). Investiția este finanțată prin Compania Națională de Investiții – C.N.I., Programul național de construcții de interes public sau social – subprogramul «Unități sanitare», iar procedura de achiziție publică a fost demarată de către Compania Națională de Investiții.” – a anunţat primarul Nicolae Velcea, cel care a făcut demersurile necesare pentru ca acest proiect să fie preluat şi derulat de către CNI.

Valoarea contractului aferent acestei investiții este de 4.551.267,28 lei fără TVA, fiind semnat în data de 6 martie cu firmele care vor executa lucrările.

6 cabinete medicale şi o farmacie în cadrul noului dispensar

Noua clădire în care va funcţiona dispensarul uman din Ştefăneşti va fi ridicată pe un teren în suprafaţă de 3.835 mp ce se află în patrimoniul domeniului public al UAT Orașul Ștefănești. Imobilul va avea regim de înălţime P+1, va dispune de un număr de 6 cabinete de consultaţie unde medicii specialişti să diagnosticheze, să prevină şi să trateze diverse afecţiuni.

Pentru cei care locuiesc în apropierea viitorului dispensar, noua unitate medicală prezintă marele avantaj de a oferi cetăţenilor acces facil la servicii de sănătate. În cadrul proiectului, sunt detaliate şi dotările propuse, pentru amenajarea cabinetelor de Cardiologie, ORL sau Medicină de familie. Farmacia din incintă va livra pacienţilor medicamentele de care au nevoie, scutindu-i astfel de drumuri în plus.

De asemenea, dispensarul va avea şi o zonă de așteptare, birouri, grupuri sanitare și spații tehnice, inclusiv toate dotările necesare desfășurării activităţilor medicale. Clădirea va beneficia și de energie nepoluantă, fiind prevăzută cu 24 de panouri fotovoltaice. Finisajele vor fi de cea mai bună calitate şi cu materiale cu rezistenţă mare la uzură. Astfel, în cabinete şi în zonele de asistenţă medicală se va monta pardoseală din PVC cu rezistenţă mare la uzură, la pete, la substanţe chimice şi la lichide, cu caracteristici antiseptice, antimicrobiene, antistatice, în vreme ce pe holuri şi în zonele comune se va monta gresie porţelanată antiderapantă.

Spațiile din jurul clădirii vor fi și ele amenajate, dispensarul urmând să dispună şi de o parcare cu acces la drumul principal, dar şi de un spaţiu verde, cu o amenajare peisagistă cu arbori.

Nicolae Velcea: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare reprezintă o componentă a planului de creștere a calității vieții cetățenilor”

Durata de implementare a proiectului este de 15 luni de la emiterea ordinului de începere, ceea ce înseamnă că din a doua jumătate a anului viitor locuitorii oraşului Ştefăneşti vor putea merge să se trateze la noul dispensar.

Obiectivul acestui proiect este de a ridica standardul de viață al locuitorilor orașului, având preponderent rol de prevenție și analiză medicală,  iar dezvoltarea infrastructurii sanitare reprezintă o parte componentă a planului de creștere a calității vieții cetățenilor.

Încă mai sunt multe de făcut, însă vă asigur, dragi locuitori, că rămânem consecvenţi în încercările noastre de a obţine cât mai multe fonduri europene sau guvernamentale pentru orașul nostru! Îmi doresc ca fiecare cetățean să simtă că noi, cei din administrația publică locală suntem aici pentru dumneavoastră și tot ceea ce facem facem în beneficiul dumneavoastră și al comunității locale.” – a mai spus primarul oraşului Ştefăneşti, Nicolae Velcea.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Nicolae Velcea asfaltează stradă după stradă la Ştefăneşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Velcea | Ștefănești