Primarul Nicolae Velcea asfaltează stradă după stradă la Ştefăneşti

de | 12.03.2024 17:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Ștefănești

După ani întregi fără investiţii în infrastructură, primarul Nicolae Velcea a reuşit să asfalteze aproape 20 de străzi din Ştefăneşti într-un singur mandat!

Oraşul Ştefăneşti a suferit cumplit la capitolul investiţii în infrastructura rutieră, ani la rând nefiind asfaltat niciun petec de stradă, în vreme ce locuitorii, plătitori de taxe de bună-credinţă, au fost nevoiţi să îşi rupă maşinile prin gropi şi şleauri. În ultimii patru ani, situaţia s-a schimbat la 180 de grade, primarul Nicolae Velcea fiind decis să transforme radical reţeaua de străzi a oraşului într-una modernă, demnă de un oraş european şi, mai ales, aşa cum merită miile de cetăţeni care locuiesc de-o viaţă la Ştefăneşti, dar şi cei care în ultimii ani şi-au ales ca reşedinţă localitatea de lângă Piteşti.

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte este „Modernizare sistem rutier pe strada Coasta Câmpului (intersecție Izvorani – intersecție Valea Mare)”, care constă în realizarea unei structuri rutiere moderne pe o lungime de 3,163 km, lucrări de asfaltare, corectarea profilului longitudinal și transversal, asigurarea și preluarea apelor pluviale, amenajare trotuare, piste pentru biciclete, sens giratoriu la Valea Mare şi asigurarea siguranței circulației rutiere.

Startul lucrărilor s-a dat în toamna anului trecut, proiectul venind să completeze investițiile în întreținerea drumurilor, extinderea rețelei de utilități publice și amenajarea spațiilor publice din orașul Ștefănești, după cum a precizat chiar primarul Nicolae Velcea.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, valoarea finanțării de la bugetul de stat prin programul „Anghel Saligny” fiind de 12.245.498,26 lei cu TVA, iar cea de la  bugetul local al orașului Ștefănești de 1.479.537,47 lei cu TVA, valoarea totală fiind de 13.725.035,73 lei cu TVA.

Termenul de execuție a lucrărilor este 18 luni calendaristice de la data începerii lucrărilor de execuție. Așa cum am promis, prin proiecte realiste, continuăm dezvoltarea orașului nostru pentru a-l aduce la nivel european.” – a spus primarul Nicolae Velcea.

2_colaj strazi asfaltate stefanesti

Circa 20 de străzi şi poduri – asfaltate şi modernizate într-un singur mandat

Încă de la preluarea conducerii administraţiei locale, primarul Nicolae Velcea şi-a stabilit ca prioritate asfaltarea străzilor din Ştefăneşti, venind astfel în întâmpinarea celei mai arzătoare doleanţe a cetăţenilor oraşului. Nu a fost an în care Primăria să nu asfalteze câţiva kilometri de drumuri.

În noiembrie 2021, bunăoară, conducerea administraţiei locale anunţa încheierea lucrările de asfaltare pentru străzile Alexandru Golescu și Mioriței, iar în iunie 2022 se finaliza modernizarea străzilor Stadionului, Viitorului şi Aleea Cireșilor, pentru ca toamna aceluiaşi an să surprindă deschise şantiere în mai multe zone ale oraşului, unde se realizau lucrări de modernizare, consolidare şi asfaltare a unor poduri – Chilimenți, Ogărăști, Enculești şi Gorgoeşti -, şi de realizare a unui nou pod la Negrileşti, zona Valea Mare.

Tot în 2022, începea şi execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Modernizare drum local Aleea Taberei”, prin lucrări de asfaltare, preluare și dirijare a apelor pluviale, iar în martie 2023 venea rândul Aleii Domniţei şi Aleii Prelungirea Primăverii, modernizate prin realizarea unei structuri rutiere moderne, prin așternere de covor asfaltic, execuție rigolă carosabilă pentru preluarea apelor pluviale, acostamente și marcaje rutiere.

În octombrie 2023, s-a semnat contractul pentru modernizarea străzilor Oţeleşti şi Marcea, însă este limpede că proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere nu se opresc aici. Astfel, pe lângă finalizarea investiţiilor deja începute, primarul Nicolae Velcea şi-a propus ca în acest an să asfalteze alte patru străzi: Narciselor, Aleea Murelor-Izvorului, Ruseşti şi Gorgolești.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Transportul metropolitan în Ștefănești – o inițiativă de succes a primarului Nicolae Velcea. În curând și pe traseul Izvorani-Ştefăneşti!

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Nicolae Velcea | Ștefănești

Ultimele articole