Bradu:  22 de săli de clasă dotate cu noi echipamente IT

de | 20.03.2024 09:33 | Rural, Din ediția tipărită, Politic

Unitățile de învățământ din comuna Bradu vor avea parte de echipamente IT de ultimă generație, cu caracteristicile tehnice necesare activității didactice. La finele săptămânii trecute, s-a încheiat recepția echipamentelor digitale și a materialelor didactice achiziționate prin proiectul finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și urmează montarea lor în această săptămână, după cum a anunțat primarul localității, Dan Stroe. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 693.942,99 lei cu TVA. Din această sumă s-au achiziționat următoarele: 48 sisteme desktop; 26 table interactive; 3 laptopuri; 25 sisteme de sunet; 25 camere video conferință; 26 imprimante multifuncționale; 23 scanere documente etc.

”Vor fi dotate cu materiale didactice 22 săli de clasă din care 10 săli clasă pentru învățământ preșcolar, 8 săli clasă pentru învățământ primar și 4 săli clasă pentru învățământul gimnazial, un laborator de informatică, un laborator de științe multidisciplinar (fizică, chimie, biologie), un cabinet multidisciplinar (geografie, istorie, matematică), un cabinet psihopedagogic și o sală de sport. De asemenea, laboratoarele de chimie, fizică, bilologie, geografie, matematică, cabinetul de psihopedagogie și sala de sport vor primi dotări noi, constând în materiale de lucru pentru elevi (planșe, aparate, instrumente, substanțe chimice pentru experimente etc.).”, a detaliat Dan Stroe.

”Acest proiect este unul foarte important pentru comunitatea noastră. Viitorul se clădește pas cu pas în școlile noastre, iar atât cei mici, cât și cadrele didactice au nevoie de toată susținerea noastră pentru a evolua!”, a mai adăugat primarul comunei Bradu.

Material realizat de Sofia Paul.

Sursă foot: ediția tipărită

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bradu. Vești bune transmise de primarul Dan Stroe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Dan Stroe

Ultimele articole