Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi prelungită până la finalul anului

de | 20.03.2024 09:28 | Economic, Național

Veste bună pentru români!  Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază se prelungeşte.

Scopul urmărit este de a asigura o reducerea prețurilor la raft și de a facilita accesul consumatorilor la produsele de bază. Așadar, până la finalul anului, românii ar trebui sa plătească mai puțin pentru 17 alimente.

Măsura trebuia să expire la sfârșitul acestei luni, însă Camera Deputaţilor a adoptat, marți, proiectul de lege care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului, pe 31 decembrie 2024, relatează antena3.ro

Legea urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Produsele cu adaosul comercial plafonat sunt următoarele:

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepția UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu „000” până la 1 kg

6. Mălai pânâ la 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M

8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 l

9. Carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi de pui, varianta standard.),

10. Carne proaspătă porc (carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc.)

11. Legume proaspete vrac( roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei capia, usturoi.)

12. Fructe proaspete vrac( mere roșii și mere golden, prune, pere, struguri de masă)

13. Cartofi proaspeți albi vrac

14. Zahăr alb tos până la 1 kg

15. Smântână- 12% grăsime

16. Unt până la 250 grame

17. Magiun de prune până la 350 grame.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Restricții de trafic pe DN 7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole