Artă la metrou. Omagiu adus personalului medical în lupta cu SARS CoV2!

de | 13.04.2022 14:20 | Național, Știri

  • O sculptură impresionantă poate fi văzută în București, la stația de metrou Eroilor și este un omagiu pentru adus personalului medical în cu pandemia.

 

Scopul afișării sculpturii este de a evidenția “eroismul și neîncetata muncă a personalului medical” în cei doi ani de pandemie, în care virusul SARS CoV 2 a pus o presiune uriașă pe întreg personalul medical.

Sculptura de la stația de metrou Eroilor îi aparține artistului Costin Ioniță și se numește „Omagiu adus medicilor în lupta cu virusul SARS Cov2-Covid 19” se menționează pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Această acțiune de conștientizare este parte a campaniei desfășurate de Art Safari și Metrorex.

 

la metrou

Foto: RO Vaccinare

 

MUZEUL DE LA METROU

Art Safari în parteneriat cu Metrorex lansează din 1 iunie,  Muzeul din Metrou – cu expoziția “Arta cucerește Bucureștiul!”. Astfel, reproduceri ale operelor importante din colecții private și muzee vor putea fi admirate de călători.

Opere de referință ale artei românești devin, astfel, accesibile în spații cotidiene prin expoziția din Muzeul din Metrou. “Arta cucerește Bucureștiul!” are ca scop familiarizarea publicului cu marii artiștii români, prin transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogățească și să înfrumusețeze experiența călătorilor.

Vă invităm să lăsați deoparte telefoanele și să admirați picturile excepționale expuse în metrou dar și să aflați lucruri interesante despre viețile artiștilor români. Vrem să aducem arta mai aprope de inimile oamenilor și cu ajutorul Metrorex acest lucru se întâmplă, avem și Muzeu la Metrou! spune Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

 

sculptura la

 

Metroul este un spaţiu dinamic și un loc ideal pentru ca oamenii grăbiți și obosiți de rutina zilnică să reînvețe să aprecieze arta. Această colaborare își propune ca publicul călător să poată simţi bucuria de a privi opere de artă celebre.

Dorim să le reamintim călătorilor că fiecare zi aduce motive de bucurie și că arta afișată în muzeul temporar din trenurile de metrou poate face din orice drum o călătorie inedită. Împreună vom reusi să ieșim, preț de câteva momente, din rutina cotidiană și să facem un nou pas către o Românie mai frumoasă! ”a precizat Ștefan PARASCHIV, director general Metrorex:

Din 1 iunie, timp de 3 luni de zile, arta coboară în spațiul public și intersectează traseul zilnic al călătorilor aflați în deplasare în București.

Muzeul din Metrou va circula pe magistralele 1 și 3 și va prezenta reproduceri după lucrări reprezentative ale artiștilor români, însoțite de texte informative. O parte dintre opere vor putea fi văzute LIVE chiar la Art Safari, la cea de-a 8- a ediție, între 16-26 septembrie.

Muzeul din Metrou are un scop educativ, publicul are nevoie de timp ca să se familiarizeze cu marii artiști ai artei de patrimoniu, unii dintre ei uitați în comunism, dar și cu arta contemporană, care să le ofere noi înțelesuri ale cotidianului. În același timp, prezența artei în viața de zi cu zi aduce bucurie și contribuie la crearea unui sentiment de apartenență la orașul în care trăim, iar viziunea acestui parteneriat este una pe termen lung.

Artiștii care vor putea fi admirați în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou ”Arta cucerește Bucureștiul” sunt: Samuel Mützner, discipol al celebrului Claude Monet și deschizător al drumului către lumină și culoare în pictura românească, Constantin Piliuță, iubit de colecționari și maestru al simplității și armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puțin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuțescu – Storck, precum și lucrările artiștilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realității zilnice.

Datorită Muzeului din Metrou și a expoziției ”Arta cucerește Bucureștiul”, Bucureștiul intră în rând cu marile capitale europene unde arta te îmbie să o admiri de când ai coborât din avion, pe aeroport, apoi la metrou, în tren, în stațiile de autobuze și, bineînțeles, în spațiul public. Arta este o bucurie și merită sărbătorită prin integrarea ei în viața zilnică a locuitorilor din marile orașe.

 

arta la

Sursa foto: Art Safari

 


Citește, de asemenea pe anchetaonline.ro :

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | COVID-19