Președintele Academiei Române a venit la Pitești

de | 20.06.2024 10:17 | Cultură, Pitești

Ieri a avut loc în sala-amfiteatru a noului sediu al Primăriei Pitești, conferința cu tema ”Întemeierea Țărilor Române și descălecatul dinspre Transilvania”, organizată, prin Centrul Cultural Pitești, în cadrul proiectului cultural-educativ ”Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură ”Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti.

Participanții la eveniment – oameni de cultură, istorici, muzeografi, scriitori, profesori, studenți și elevi, dar și pasionați de istoria meleagurilor românești și argeșene – au avut prilejul de a asista la prelegerea pe teme istorice susținută de invitatul special: prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, istoric, membru titular și președinte al Academiei Române, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Bucurându-se de o audiență numeroasă, conferința a fost apreciată drept un regal din punct de vedere al informațiilor și al prezentării de înaltă ținută academică, o experiență unică pentru toți cei prezenți. Administrația locală din Pitești transmit în comunicat felicitări Centrului Cultural și redacției revistei de cultură ”Argeș” pentru organizarea acestui eveniment de prestigiu în  viața culturală a comunității piteștene!

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul Muzeului Golești de Rusalii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Centrul Cultural Pitești | Cluj | Pitești | Rusalii

Ultimele articole