Atenție! Pentru a primi pensia de urmaș depuneți adeverința de elev

de | 20.06.2024 14:11 | Administrație, Județean

Casa Județeană de Pensii Argeș vine cu un anunț important pentru elevii care împlinesc 16 ani în perioada vacanței de vară și beneficiază de pensie de urmaș. Astfel, aceștia trebuie să depună adeverința de elev pentru a Evita suspendarea din plată a pensiei de urmaș.

Conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani. Potrivit celor de la Casa Județeană de Pensii Argeș, pentru evitarea suspendării din plată a pensiei de urmaș, copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, care împlinesc vârsta de 16 ani în perioada iulie – septembrie 2024 (perioada de vacanță), au obligația de a depune adeverința de elev la Casa Județeană de Pensii Argeș. Adeverinșța de elev (eliberată de unitatea de învățământ în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani) și cuponul de pensie vor fi depuse în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani. În cazul nerespectarii acestui termen, pensia se va suspenda, reluarea în plată urmând să se faca în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Casa Judeteana de Pensii Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Din cauza valului de căldură. Se lucrează noaptea pentru finalizarea lucrăilor din Nord

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole