Mai multe curse Tarom au fost anulate! Protest spontan al piloților!

de | 08.07.2024 12:55 | Lifestyle, Național

Nebunie la aeroportul Otopeni, după un protest spontan al piloților. Mai multe curse au fost anulate, o mulțime de oameni fiind afectați de acaestă situație. Unii dintre ei și-au petrecut noaptea pe unde au putut, în aeroport, după ce au fost anunțați că avioanele lor nu vor mai decola.

În prezent se caută soluții de la operatorul de zbor pentru călătorii afectați.

„Compania TAROM anunță anularea zborurilor către și dinspre Cairo, Amman și Beirut din data de 8 iulie 2024, din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor.

În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt. Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului.

Cursele anulate sunt:

  • ROT101/2 OTOPENI -CAIRO- OTOPENI,
  • ROT167/8 OTOPENI -BEYRUT- OTOPENI,
  • ROT187/8 OTOPENI -AMMAN-OTOPENI.

TAROM regretă disconfortul creat și asigură pasagerii că siguranța acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectați de aceste anulări. Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile.

Compania TAROM depune toate eforturile și ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectați, iar aceștia vor fi informați despre noile aranjamente de zbor”, se preciza în comunicatul transmis de reprezentanții companiei TAROM.

Ulterior au fost anulate și alte curse, după cum urmează:

  • ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni
  • ROT167/8 Otopeni -Beyrut- Otopeni
  • ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni
  • ROT701/2 Otopeni – Iași-Otopeni
  • ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni
  • ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni
  • ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni
  • ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni
  • ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni
  • ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni

TAROM caiută și la această oră soluții care ar putea consta în rambursare sau în reprogramarea zborului însă situația ar putea dura între 24 și 48 de ore.

Din informațiile transmise de presa națională aflăm că acest protest ar fi pornit de la problema lipsei de personal. iar piloții cer majorarea salariilor.
Referitor la această situație Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor a solicitat companiei TAROM să ia măsuri urgente.
„Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală!
Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor!
De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM.
Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM!
Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, este mesajul transmis de ministrul Grindeanu pe pagina de socializare Facebook. 
Foto: Facebook TAROM

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bacalaureat 2024 – iată rezultatele din Argeș. Cinci din primii zece sunt de la CN Dinicu Golescu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole