O nouă zi de foc pentru pompierii argeșeni! Patru incendii de vegetație în Argeș

de | 09.07.2024 12:10 | Eveniment, Județean

Patru incendii de vegetație avut loc ieri în județul Argeș și au cauzat pagube semnificative, inclusiv distrugerea unor pomi fructiferi, a unor garduri și a vegetației.

Un prim incendiu s-a produs în comuna Bascov, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și aproximativ 3.000 mp dintr-o cultură de grâu.

O altă intervenție a pompierilor a fost în municipiul Curtea de Argeș. Aici au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 40.000 mp, litieră dintr-o pădure pe aproximativ 10.000 mp și în jur de 3.000 kg de plante furajere. Totodată, au fost afectați 20 de pomi fructiferi și un gard din lemn.

Nici comuna Poiana Lacului nu a scăpat de flăcări. Aici au avut loc două incendii și au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată, 10 pomi fructiferi și în jur de 60 m dintr-un gard din lemn.

La unul dintre incendii, paramedicii SMURD au evaluat o femeie care prezenta atac de panică. În urma monitorizării, victima nu a avut nevoie de transport la spital.

Având în vedere gradul de uscăciune a vegetație din această perioadă, pompierii argeșeni fac apel la cetățeni: să nu utilizeze focul deschis pentru arderea deșeurilor și a vegetației și să nu arunce la întâmplare resturile de țigări.

Arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș

Foto descriptiv Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident între o motocicletă și un autoturism în Curtea de Argeș. Două persoane au ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bascov | comuna Poiana Lacului | Poiana Lacului | Uiasca | Valea Ursului

Ultimele articole