15 replici de uniforme istorice ale Jandarmeriei Române, expuse la Muzeul Golești

de | 13.07.2024 12:13 | Județean, Lifestyle

Muzeul Golești organizează pe 19 iulie, cu începere de la ora 12:00, vernisajul expoziției „Jandarmeria Română – 170 de ani ( 1850 -2020) „. Expoziția rămâne deschisă pentru publicul vizitator, la Muzeul Golești, până pe data de 3 noiembrie.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Expoziția reprezintă rodul colaborării dintre Muzeul Național de Istorie, Muzeul Astra Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei și Asociația ROMilitaria. Expoziția cuprinde piese de patrimoniu care provin din colecțiile Muzeul Național de Istorie a României și ale Muzeului Jandarmeriei Române. Acest fond a fost completat cu obiecte cu valoare istorică din partea unor colecționari privați pasionați de istorie militară. Elementul inedit al expoziției este reprezentat de 15 replici de uniforme istorice ale Jandarmeriei Române aflate în patrimoniul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române care au fost confecționate de Asociația RoMilitaria.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Agriculturii vine cu o veste importantă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești | Muzeul Național de Istorie a României | Sibiu

Ultimele articole