8.140 de elevi din Argeş vor primi gratuit rechizite

de | 31.07.2024 18:30 | Administrație, Din ediția tipărită, Importante, Județean

Pentru a stimula prezenţa la şcoală a elevilor care provin din familii cu venituri reduse, la începutul fiecărui an şcolar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase. Potrivit legislaţiei, de rechizitele acordare gratuit beneficiază elevii din învăţământul preuniversitar de stat care provin din familii al căror venit mediu net lunar pe membru realizat în luna iulie a anului în curs este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, adică maximum 1.850 lei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş cumpără, zilele acestea, pachete cu rechizite pentru 8.140 de elevi de la şcolile din judeţ. În acest sens, instituţia care coordonează sistemul educaţional argeşean a lansat săptămâna trecută licitaţia pentru achiziţionarea de rechizite şcolare după cum urmează:

» clasa pregătitoare – 1.085 pachete;

» clasa I – 995 pachete;

» clasele II-IV – 2.730 pachete;

» clasele V-VII – 2.610 pachete;

» clasa a VIII-a –  720 pachete.

► Ce vor conţine pachetele pentru fiecare elev

Conform ordinului ministrului nr. 3783/2023, valoarea maximă a pachetelor de rechizite școlare ce se acordă elevilor este de 65 lei pentru elevii din învățământul primar și 75 lei pentru cei din învățământul gimnazial.

» Clasa pregătitoare: 7 caiete de diferite tipuri (desen, geometrie, dictando, matematică, tip I), 3  creioane, un set de creioane colorate, gumă, penar, acuarele, pensule, ghiozdan, planşetă, plastilină, lipici, hârtie glasată.

» Clasa I: câte 2 caiete tip I, tip 2, matematică şi desen, caiete speciale de abecedar şi matematică, 4 creioane,  stilou cu 24 de rezerve, un set de creioane colorate, gumă, riglă, penar, acuarele, pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, beţişoare, 4 coperte de caiet.

» Clasele II-IV: 11 caiete dictando de 48 file, 9 caiete de matematică de 48 file, 2 caiete desen, un  vocabular, 2 creioane, 2 pixuri, un set de creioane colorate, gumă, riglă, penar, acuarele, pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, şablon harta României, 4 coperte de caiet.

» Clasele V-VII: 2 caiete dictando de 48 file şi 4 de 80 file, 3 caiete de matematică de 48 file,  3 caiete studenţeşti dictando şi 4 matematică, 2 caiete biologie, 2 caiete geografie, un caiet muzică, un caiet desen, 2 creioane, 3 pixuri, gumă, ascuţitoare, trusă de geometrie.

» Clasa a VIII-a: 4 caiete dictando de 80 file, 3 caiete de matematică de 80 file,  4 caiete studenţeşti dictando şi 6 de matematică, 2 caiete biologie, 2 caiete geografie, un caiet muzică, 1 caiet desen, 5 creioane, 4 pixuri, gumă, ascuţitoare, trusă de geometrie.

Marţi, 30 iulie, a fost ultima zi în care firmele interesate să furnizeze aceste produse au mai putut depune oferte, valoarea estimată a rechizitelor pe care IȘJ Argeş le cumpără în această toamnă fiind de 472.605,04 lei (fără TVA).

(Sursa foto: Libertatea.ro)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Judecătorii au anulat sancțiunea dispusă de Colegiul „Brătianu” pentru fiul notarului Burcea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Școlar Județean Argeș