Portofoliu educaţional – Obligaţie nouă în şcoli și grădiniţe

de | 02.08.2024 21:35 | Administrație, Național

Vești noi pentru elevi și preșcolari!

Din această toamnă fiecare preşcolar sau elev va trebui să aibă propriul portofoliu educaţional, potrivit Antena3 CNN.

Acesta îi va ajuta pe elevi să îşi aleagă cariera potrivită. Totodată îi va ajuta pe părinţi să afle nivelul real de pregătire al copiilor lor.

Important de precizat că dosarul va conţine toate rezultatele şcolare și anume fişa matricolă, notele obţinute la examenele naţionale sau la olimpiade. Vor mai fi anexate diplomele, certificatele şi documentele primite de elevi pentru diverse activităţi.

„Acolo ar trebui sa regăsim și nevoile de sprijin, de intervenție, aptitudinile deosebite ale unui copil, nevoile de remediere a anumitor situații, pentru a ști cum putem ajuta din punct de vedere educațional un copil”, a precizat Iuliana Constantinescu, reprezentant al Asociației Părinților, potrivit Antena3 CNN.

„Pentru a putea fi implementat, trebuie să avem și ordinul de ministru care reglementează modelul şi conţinutul acestui portofoliu educational”, a mai transmis Iuliana Constantinescu.

 

Foto: portalinvatamant.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

David Popovici la întoarcerea în România de la JO 2024: „Este nevoie de bani investiți în sport, bani investiți cu cap la noi în țară!”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: