Piteștenii sunt așteptați să petreacă serile de sâmbătă din august la ”FilmFest ADE Pitești”

de | 03.08.2024 19:00 | Lifestyle, Pitești

Astăzi se dă startul la a doua ediție a festivalului de cinema în aer liber ”FilmFest ADE Pitești” din Parcul ”Lunca Argeșului”! Astfel, sâmbătă, 3 august, de la ora 20:30, este programată prima proiecție de film în mijlocul naturii, din această ediție a festivalului de film open-air de la Pitești: ZAVERA.

”Vino în Parcul „Lunca Argeșului”, cu familia și prietenii, în spațiul special destinat evenimentului din acest an – zona din stanga platoului food-court – și bucură-te de momente speciale, alături de alți tineri entuziaști din orașul tău!

Pelicula care va deschide ediția acestui an este o dramă românească dublu nominalizată la Premiile UCIN 2020 – „Zavera”, regizată de Andrei Gruzsniczki, a cărei distribuție reunește actorii Dorian Boguță, Ioana Flora, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Coca Bloos, Silvia Năstase și Dan Tudor.

Sinopsis: Ştefan, un bărbat de vârstă mijlocie, are o criză existenţială, după moartea suspectă a lui Nic, prietenul său de-o viață. Ştefan descoperă compromisuri făcute de prietenul lui, iar adevărurile în care crezuse, pe care își construise viața, acum se clatină. Ce se întâmplă când Ștefan este obligat să deschidă ochii și să ia noi decizii?

„ZAVERA este un veritabil studiu de personaj, construit în jurul lui Ștefan și al lui Nic, prin antiteza unui personaj vizibil cu unul intuit, aproape ocult”, transmit cei din administrația locală.

Totodată, potrivit sursei citate, spectatorul este chemat constant să aibă un rol activ, să citească printre rânduri, să audă vorbe nerostite și să intuiască povara sufletească și criza existențială a lui Ștefan, chiar dacă acestea sunt mocnite, adânc interiorizate. (…) „Zavera” pomenită în titlul extrem de inspirat se referă la conflictul interior care, câteodată, din nefericire, este mai zgomotos și mai copleșitor decât orice altercație veritabilă.” – Ovidiu Pop, blogdefilm.ro

Evenimentul, cu intrare liberă, este organizat de către Asociația „Acționăm. Dăruim. Educăm.” Pitești, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești și Administrația Domeniului Public Piteș.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției anunță: Alți doi fugari, aduși în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole