Ștefănești, 572 de ani de la prima atestare documentară!

de | 04.08.2024 09:59 | Politic, Ștefănești

Sâmbătă, 3 august, orașul Ștefănești a fost în sărbătoare. Localitatea a împlinit 572 de ani de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, Primăria și Consiliul Local Ștefănești au pregătit un eveniment festiv, care s-a bucurat de o prezență numeroasă atât din partea comunității, cât și din partea reprezentanților autorităților centrale și locale.

Ștefănești este un oraș cu o existență veche, fiind menționat pentru prima dată într-un document emis pe 5 august 1452 de domnitorul Vladislav al II-lea, în care întărește mai multe proprietăți din zonă unor boieri. Având o mulțime de atracții turistice, orașul Ștefănești este una dintre destinațiile turistice de top ale Argeșului. În orașul Ștefănești se află conacul familiei Goleștilor (în prezent, Muzeul Golești), precum și fostul conac de la Florica al familiei ce a dat țării doi dintre făuritorii României moderne – I.C. Brătianu și fiul său, Ionel I.C. Brătianu, personalități de care se leagă evenimente de seamă ale istoriei țării noastre. Localitatea este cunoscută și pentru culturile sale de viță de vie și pentru calitatea vinurilor produse aici.

Sursă foto:  Facebook PSD Argeș.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș Ion Mînzînă, au fost sâmbătă alături de primarul Nicolae Velcea și de cetățenii din acest oraș, subliniind sprijinul constant pe care îl acordă primarului și comunității, dar și că parteneriatul pentru dezvoltarea urbei este unul puternic și care va continua pe aceleași coordonate ca și până acum, în beneficiul locuitorilor.

”Este o dovadă a respectului pe care vi-l purtăm”

Cu prilejul Zilei Orașului și a aniversării a 572 de ani de la prima atestare documentară, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a înmânat primarului Orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, în numele Primăriei și Consiliului Local, Diploma de Excelență, pentru activitatea desfășurată în administrația locală și contribuția adusă la dezvoltarea comunității.

Sursă foto:  Facebook PSD Argeș.

“Suntem aici într-o echipă puternică, oameni reprezentativi ai județului. Este o dovadă a respectului pe care vi-l purtăm atât dvs., cât și domnului primar. Nicolae Velcea este cel mai bun primar pe care dvs. l-ați ales. Oameni minunați, pot spune că ați tras de această dată cartea câștigătoare, deoarece Nicolae Velcea este un gospodar dedicat Ștefăneștiului. Să avem grijă de noi, de vârstnicii noștri, de copiii noștri și doar așa vom reuși să avem împreună un viitor mai bun, așa cum ni-l dorim cu toții!”, a declarat Ion Mînzînă,  potrivit informării PSD. Argeș.

”Să nu uităm nicio secundă să ne învățam copiii să iubească România”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, parlamentarii de Argeș, consilierii județeni și primarii prezenți la festivitate au transmis, de asemenea, mesaje de apreciere și susținere pentru proiectele și obiectivele de dezvoltare ale localității.

Sursă foto:  Facebook PSD Argeș.

“Ștefăneștiul are unul dintre cei mai buni primari din Romania! Nicolae Velcea a renunțat în 2020 la un mandat de parlamentar și și-a dedicat toată priceperea și energia Ștefăneștiului pentru a-l schimba în bine. Nicolae Velcea este un primar performant care muncește în fiecare zi pentru dvs. și care a arătat că visurile pot deveni realitate dacă îți alegi un primar pregătit și muncitor. Sunt astăzi la Ștefănești în calitate de argeșeancă și de ministru al Muncii și Solidarității Sociale și vă aduc un mesaj ferm de la domnul premier și președinte Marcel Ciolacu: Cu primarul Nicolae Velcea, Ștefăneștiul are toată susținerea Guvernului! Și vă mai rog să nu uităm nicio secundă să ne învățam copiii să iubească România, să nu uităm nicio secundă să ne respectăm unii pe ceilalți, să ne ajutăm unii pe ceilalți, să ducem mai departe credința noastră ortodoxă și identitatea noastră de români!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Au fost sâmbătă la Ștefănești și Remus Mihalcea, deputat și prim-vicepreședinte PSD Argeș, senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Pavelescu Nicolae și Nicolae Georgescu, fostul președinte al Senatului și premier al României Nicolae Văcăroiu, administratorul public al județului Cristian Puiu, primarii Nicolae Dascălu din Mărăcineni, Dan Stroe de la Bradu și Gheorghe Stancu din Bascov, consilieri județeni și locali.

Sursă foto:  Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă și Nicolae Velcea au premiat excelența!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: