“Poluare morală” și “amoruri subite” cu turiștii occidentali în vremea Securității

de | 07.08.2024 07:55 | Lifestyle, Național

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a publicat pe Facebook o notă informativă a sursei ”Venus”, ofițer de Securitate în rezervă, care semnalează ”faptele reprobabile” comise de unii cetățeni români, printre care fii și fiice ale unor ofițeri de rang înalt din Securitate și aparatul de partid, ”poluați moral” de influențele occidentale.

Iată mai jos postarea publicată pe pagina de Facebook a CNSAS, dar și nota informativă:

Sursă foto: Facebook CNSAS Sursă foto: Facebook CNSAS

”«Poluare morală» și «amoruri subite» cu turiștii occidentali

Nota informativă a sursei «Venus», ofițer de Securitate în rezervă, dovedește că antrenarea pentru supraveghere și etica persecuției rămân o constantă a ofițerului de securitate, fie el în retragere și pensionar. Astfel, sursa «Venus», activă în domeniul turismului internațional, semnalează «faptele reprobabile» comise de unii cetățeni români, printre care fii și fiice ale unor ofițeri de rang înalt din Securitate și aparatul de partid, «poluați moral» de influențele occidentale:

«/…/ unii delegați de firmă, care stau și o perioadă îndelungată având și sarcini de a reprezenta firma parteneră, se apropie de unele persoane, ale căror rude apropiate au funcții de răspundere /…/ fii de generali, fii de colonei, părinți ce au munci de mare răspundere, integri, dar prea preocupați de treburile lor ca să mai acorde atenție acestor probleme. Atrăgându-i cu metode simple (țigări, băuturi, vizionări de video) /…./ îi exploatează în orb și îi compromit pe ei sau rudele lor.

Aceasta poluare morală deformează optica unor oameni slabi, îi influențează și urmarea este că mulți caută să plece prin căsătorii, amoruri subite, profunde, care se soldează cu plecări din țară. Poate punctul meu de vedere pare stângist, anacronic, dar nu cred că facem un serviciu, permițând acestor dezertori, chiar dacă au plecat legal, să-și afișeze cu ostentație huzurul lor, viața bună de afară.»”,  se arată în mesajul postat.

Foto descriptiv. Sursă foto: AV și Facebook CNSAS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La ce universități din lume? Soții Ceaușescu – numeroase titluri de Doctor Honoris Causa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: